Na Hvaru v enem večeru odštel 12.000 evrov za pijačo

V času turistične sezone na Hrvaškem velikokrat na družabnih omrežjih zakrožijo zasoljeni računi za pijačo in hrano, najnovejšega pa lahko označimo kar za ekstravagantnega. Gost znanega plažnega bara Carpe Diem na Hvaru je v enem večeru namreč odštel kar 88.000 kun (skoraj 12.000 evrov) za pijačo.

Gost znanega plažnega bara Carpe Diem na Hvaru je v enem 
večeru odštel kar 88.000 kun (skoraj 12.000 evrov) za pijačo. Foto: Vir: Twitter
Gost znanega plažnega bara Carpe Diem na Hvaru je v enem večeru odštel kar 88.000 kun (skoraj 12.000 evrov) za pijačo. Foto: Vir: Twitter

HVAR > Cenik pijače je bil po pisanju Jutarnjega lista gostu sicer vselej na voljo, toda nekatere cene so vseeno neverjetno visoke. Gost je naročil nekaj steklenic Dom Perignona, za najdražjo je odštel 15.000 kun (približno 2000 evrov), med dražjimi pijačami je druščina še pila tekilo znamke Padre Azul Anejo, za katero je bilo treba odšteti 110 kun na kozarček (skoraj 15 evrov), med “cenejšimi” pijačami pa so si privoščili Ožujsko pivo 0,3l (39 kun oziroma nekaj več kot pet evrov) in vodo Jana 0,3l (29 kun oziroma skoraj štiri evre), piše časnik.

Slovenski uporabnik twitterja, ki je objavil zasoljeni račun, je še pripisal, da napitnina ni bila vključena.

Dalmacija danas piše, da je Hvar postal elitna hrvaška turistična destinacija, a ta s seboj prinaša tako pozitivne kot negativne posledice. Na Hvar tako med drugimi prihaja vse več turistov z globljimi žepi, veliko pa naj bi bilo gostov, ki se pritožujejo zaradi previsokih cen.


Najbolj brano