Na Hrvaškem zaradi burje nasedel katamaran

Katamaran, ki povezuje otoka Žirje in Kaprije s Šibenikom, je danes zaradi močnega vetra nasedel na obalo, ko je skušal izpluti iz pristanišča na Žirju, so potrdili v šibeniški luški kapitaniji. V nesreči ni bil nihče poškodovan. Zaradi burje, ki je ruvala drevesa, so morali sicer danes na območju Splita večkrat posredovati gasilci.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

ZAGREB > Katamaran Komiža je v zalivu Muna na otoku Žirju nekaj po 6. uri zjutraj nasedel na obalo zaradi močnega vetra, so pojasnili v splitskem podjetju Catamaran-Line, ki je lastnik plovila.

Kot so pojasnili, je veter oviral ladjo, ki je nameravala izpluti iz ozkega zaliva. Kapitan je izklopil vse komande, da bi preprečil hujšo nesrečo, je poročal novičarski portal sibenik.in. Ladjo so odvlekli v šibeniško pristanišče, kjer bodo opravili preiskavo o vzrokih nesreče.

V nesreči ni bil poškodovan nobeden od štirih potnikov oziroma članov posadke, so potrdili na spletni strani hrvaškega ministrstva za morje, promet in infrastrukturo. Kot so dodali, je bil v nesreči poškodovan eden od pogonskih propelerjev, voda pa v 27-metrsko ladjo ni vdrla. Prišlo ni niti do onesnaženja okolja, so izpostavili.

Močna burja je sicer danes izruvala številna drevesa na območju Splita. V centru za obveščanje v Splitu so potrdili, da so gasilci morali večkrat posredovati v različnih delih splitsko-dalmatinske županije ter odstraniti drevesa in veje s prometnic. Sunki burje naj bi ponekod presegli hitrost 110 kilometrov na uro.


Najbolj brano