Med videokonferenco ga je obšla usodna slabost, zapleteno reševanje

Kolegi so med videokonferenco opazili, da je enega od udeležencev obšla slabost. Dva od njih, eden iz Kampanije in eden iz Veneta, sta nemudoma poklicala na interventno številko deželne službe za nujno medicinsko pomoč iz FJK Sores.

Fotografija je simbolična. Foto vir: Primorski dnevnik
Fotografija je simbolična. Foto vir: Primorski dnevnik 

ČEDAD > Ker nihče ni vedel, kje omenjeni moški živi oziroma kje se je nahajal v času videokonference, je naslov poiskalo osebje službe Sores, poroča Primorski dnevnik. V podatkovni bazi so dobili naslov bivališča na Čedajskem. Na njegov domnevni dom so nemudoma preusmerili reševalno vozilo. Zdravstveno osebje pa je na kraju ugotovilo, da tam živita le njegova starša. Povedala sta, da se je moški preselil v neko drugo vas tik Vidma. Služba Sores je nemudoma preusmerila drugo reševalno vozilo na nov naslov, zdravstveno osebje prvega reševalnega vozila pa je ostalo pri starših.

Ob prihodu na sinov dom so ob pomoči gasilcev vstopili v stanovanje. Našli so ga brez znakov življenja. Poskusili so ga oživljati, vendar ves trud je bil zaman, ker za moškega, starega le 32 let, ni bilo več pomoči, še dodaja Primorski dnevnik.


Najbolj brano