Johny našel 25 kilogramov kokaina

Hrvaški policisti so nedaleč od meje z Bosno-Hercegovino pri Pločah v mercedesu z italijansko registracijo odkrili in zasegli 25 kilogramov kokaina, ki je bil namenjen v Italijo in nato najbrž naprej na evropski trg. Za volanom je bil 49-letni italijanski državljan, ki so ga policisti aretirali.

Belgijske ovčarje v policiji uporabljajo za iskanje droge, v vojski pa 
tudi za iskanje eksploziva.
Belgijske ovčarje v policiji uporabljajo za iskanje droge, v vojski pa tudi za iskanje eksploziva. 

DUBROVNIK > Dubrovniška policijska uprava ocenjuje, da je zasežena droga vredna približno 2,5 milijona evrov, poroča reški dnevnik La Voce del popolo.

Hrvaški mediji še poročajo, da takšne količine mamil v Dubrovniku in okolici niso zasegli v zadnjih 20 letih ter dodajajo še, da gre za peto največjo zaseženo količino droge v samostojni Hrvaški.

Kokain, ki je bil v 21 zabojčkih skrit na zadnjem sedežu avtomobila, je sicer odkril pes Johny, belgijski ovčar. Preiskovalci so povedali, da je italijanski državljan skoraj gotovo nezakonito prečkal hrvaško-bosansko mejo, namenjen je bil v Split, v žepu pa je imel vozovnico za trajekt, ki dalmatinsko mesto povezuje z Ancono. Pes Johny pa mu je prekrižal račune.


Najbolj brano