Italijanska policija nasprotuje rožnatim maskam

Italijanski policijski sindikat nasprotuje temu, da bi policisti dobili rožnate maske proti koronavirusu. Iz sindikata so sporočili, da se maske ne ujemajo s policijskimi uniformami in lahko celo škodujejo ugledu institucije.

Italijanski policijski sindikat nasprotuje temu, da bi policisti dobili 
rožnate maske proti koronavirusu. Foto: Damiano Balbi
Italijanski policijski sindikat nasprotuje temu, da bi policisti dobili rožnate maske proti koronavirusu. Foto: Damiano Balbi

RIM > Vodja sindikata je v pismu načelniku nacionalne policije pozval k ukrepanju po "zmedeni" izbiri barve mask tipa FFP2.

Po mnenju Stefana Paolinija morajo vodje policije ohraniti dostojanstvo svojih podrejenih in jim zagotoviti, da ne opravljajo svojih nalog z zaščitnimi pripomočki v barvi, ki je neskladna z uniformo. Paolini je predlagal, da bi bile bolj primerne barve bela, modra ali črna, saj bi se tako ujemale z uniformo, ki je večinoma modra.

Pobudo sindikata je komentirala tudi namestnica ministra za infrastrukturo Teresa Bellanova, ki je na twitterju sporočila, da nošenje barvne maske ne vidi kot nedostojno. "Spoštovanje uniforme ne izhaja iz barv, temveč iz vedenja in načina dela tistih, ki jih nosijo," je še pripomnila.

Italijanski policijski sindikat šteje okoli 20.000 članov ali eno petino vseh italijanskih policistov. Do sedaj naj bi bile rožnate maske razdeljene številnim enotam na severu Italije in na Siciliji.

V Italiji je treba nositi maske na vseh javnih mestih, tudi na prostem. Da bi bolje preprečili širjenje koronavirusa, so maske kakovosti FFP2 obvezne v javnem prometu.


Najbolj brano