Iščejo 1500 statistov različnih profilov

Še danes in jutri poteka avdicija za statiste za nov projekt goriškega režiserja Mattea Oleotta, televizijsko nadaljevanko z dvanajstimi epizodami, ki naj bi jo na italijanski televiziji RAI začeli predvajati maja 2019. Na avdiciji so dobrodošli vsi. Iščejo moške in ženske, stare od 18. do 80. let.

Matteo Oleotto (levo) med snemanjem filma Zoran, moj nečak idiot iz leta 2013, bo tokrat snemal 
TV nadaljevanko.
Matteo Oleotto (levo) med snemanjem filma Zoran, moj nečak idiot iz leta 2013, bo tokrat snemal TV nadaljevanko. 

GORICA > Vsi tisti, ki jih zanima sodelovanje pri novem projektu goriškega režiserja Mattea Oleotta, ki je leta 2013 posnel odmeven celovečerec Zoran, moj nečak idiot, so še danes in jutri od 11. do 13. ure in od 15. do 18.30 ure vabljeni v prostore nekdanjega zavoda za geometre Nicolo Pacassi v Ulici Vittorio Veneto 170 v Gorici, nedaleč stran od nekdanjega mejnega prehoda v Šempetru pri Gorici. Poleg statistov ustvarjalci televizijske nadaljevanke iščejo tudi polnoletne amaterske igralce in igralke katerekoli narodnosti. Potrebujejo tudi čarovnike, vrvohodce, žonglerje, požiralce ognja, skakalce na trampolinu ... Vsi zainteresirani naj pridejo na avdicijo z osebnim dokumentom.

Želela sem postati rock zvezda

Naslov televizijske nadaljevanke z dvanajstimi epizodami, dolgimi 50 minut, bo Želela sem postati rock zvezda (Volevo fare la rockstar). Oleotto je zgodbo zasnoval na temeljih bloga Valentine Santandrea, v katerem pripoveduje o svojih prigodah v malem italijanskem mestu in sanjah o tem, da bi postala rock zveza, ki pa jih ne uresniči, ker postane mamica dvojčic.

12 epizod po 50 minut bo imela nadaljevanka, ki jo bodo začeli snemati 14. septembra v Gorici.

“Nadaljevanka bo imela definitivno čezmejni pridih, podobno kot film Zoran, moj nečak idiot. Matteo pač pri delu črpa tudi iz svojega okolja. Glavna oseba bo ženska. Šlo bo za komično-situacijski humor,” je povedal Miha Černec, producent iz slovenske produkcijske hiše Staragara, ki sodeluje pri projektu.

Pojasnil je še, da se snemanje, ki bo trajalo šest tednov, začne 14. septembra. Snemali bodo v Italiji in Sloveniji. Na italijanski strani v Furlaniji-Julijski krajini, pretežno v Gorici, kjer bodo prve kadre posneli na območju nekdanje goriške bolnišnice, - v nadaljevanki bo tam šola - pa tudi v Krminu, na slovenski strani pa v Novi Gorici in Ljubljani.

Mešana slovensko-italijanska ekipa

V ekipi bo, tako kot pri Oleottovem celovečercu Zoran, moj nečak idiot, veliko Slovencev. V igralski zasedbi bo spet Marjuta Slamič, pa še nekaj slovenskih igralcev in najbrž veliko statistov. Za scenografijo bo, tako kot pri “Zoranu”, poskrbel Novogoričan Vasja Kokelj.“V sredo bomo imeli sestanek na novogoriški občini. Zelo pozitivno so se odzvali in nam zagotovili, da bodo pri snemanju pomagali po svojih najboljših močeh, “ je še povedal Černec in pristavil, da naj bi na javni televiziji RAI s predvajanjem nadaljevanke začeli predvidoma maja 2019.


Najbolj brano