Grlić Radman: Vstop Hrvaške v schengen nima nič z mejo in arbitražnim postopkom

Vstop Hrvaške v schengen nima nič z mejnim vprašanjem in arbitražnim postopkom, je v četrtek izjavil hrvaški zunanji minister Gordan Grlić Radman. Tako se je odzval na izjavo prihodnje slovenske zunanje ministrice Tanje Fajon, s katero načrtuje skorajšnje srečanje, je poročal hrvaški spletni portal N1.

Prihodnja slovenska zunanja ministrica Tanja Fajon Foto: Daniel Novakovič/STA
Prihodnja slovenska zunanja ministrica Tanja Fajon Foto: Daniel Novakovič/STA

ZAGREB > Tanja Fajon je v sredo namreč dejala, da je treba postaviti jasna in transparentna pravila, po katerih se bo lahko vstopalo v schengen. Dodala je, da si prizadeva za čimprejšnji vstop Hrvaške v območje schengna, vendar v omenjena pravila spada tudi implementacija arbitražne razsodbe.

"Naš vstop v schengen nima zveze z odprtim mejnim vprašanjem med državama, prav tako ne z arbitražnim postopkom," je njene besede komentiral Grlić Radman in izrazil upanje, da bosta državi tudi po zamenjavi vlade v Ljubljani vzdrževali dobre sosedske odnose.

"Prepričan sem, da je hrvaški vstop v schengenski prostor v interesu Slovenije. S Slovenijo imamo odlične odnose, razen tega problema meje, ki je posledica razpada bivše države," je še dejal hrvaški zunanji minister in dodal, da se bosta s Fajonovo kmalu srečala.


Najbolj brano