Divji prašiči “oblegajo” Štandrež

Divji prašiči v zadnjih dneh “oblegajo” Štandrež. Ko se zmrači, se odpravijo z zaraščenega brega ob Soči v vas. Na Skalcah med Štandrežem in Rojcami jih opazijo skoraj vsak večer; ščetinarji se sprehajajo po dvoriščih in celo sredi hiš, poroča Primorski dnevnik.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

ŠTANDREŽ > “Prvi divji prašiči so se pojavili pred tremi leti,” je za časnik povedal štandreški kulturni delavec Marko Braini in dodal, da se je število ščetinarjev v zadnjih mesecih občutno povečalo. Pred nekaj dnevi je njegov nečak s hčerko v Ulici Pola naletel na divjega prašiča, ki se ju ni prestrašil in sploh ni pobegnil. Odzval se je tudi goriški župan Rodolfo Ziberna, ki je prepričan, da je treba čim prej ukrepati. Župan med drugim opozarja, da bi morali omogočiti lov na divjega prašiča čez celo leto, kot se dogaja v Sloveniji.

Včeraj so si soški breg ob robu Štandreža ogledali gozdni stražarji. Divji prašiči so se v zadnjih dneh približali hišam tudi v ulicah Ticino in Natisone; po vsej verjetnosti se odpravljajo tudi v druge predele vasi, kjer domačini pogosto opažajo raztrgane vreče odpadkov, še dodaja Primorski dnevnik.


Najbolj brano