Denis Novato sprejet v svetovno dvorano slavnih harmonikarjev

Denis Novato je bil pred dnevi sprejet v svetovno dvorano slavnih harmonikarjev. Gre sicer za že tretje pomembno priznanje, ki ga je tržaški Slovenec prejel v zadnjih mesecih.

Denis Novato Foto: Tomaž Primožič/FPA
Denis Novato Foto: Tomaž Primožič/FPA

NEW YORK > 2. junija ga je italijanski predsednik Sergio Mattarella odlikoval z viteškim nazivom italijanske republike, v mesecu juliju pa je v Gradcu prejel še prestižno nagrado Oberkrainer Award. Predlog za njegovo sprejetje v dvorano slavnih harominikarjev pa sta podala priznana glasbenika, prav tako harmonikarja, Renzo Ruggieri in Sergio Zampolli.

Denis Novato (1976) se je poleg glasbene kariere udejstvoval tudi na področju dobrodelnosti. V dvajsetletni glasbeni karieri je sicer prejel številna priznanja (tudi za svetovnega prvaka v igranju na diatonično harmoniko), izdal več kot 30 albumov in uspešno zastopal domače korenine med izseljenci po Evropi, ZDA in Avstraliji. A z organizacijo in sodelovanjem na mnogih dobrodelnih dogodkih se je izkazal tudi na socialnem področju in pripomogel pri razpoznavnosti diatonične harmonike v novih okoljih, med drugim je bil tudi pobudnik dobrodelne nogometne tekme, na kateri sta se leta 2018 v Kopru pomerili reprezentanci slovenskih glasbenikov in bivših vrhunskih športnikov, včlanjenih v fundacijo monaškega princa Alberta II. Stars for the children.


Najbolj brano