British American Tobacco s 500 milijonov evrov težko investicijo v Boljuncu

Mednarodni tobačni koncern British American Tobacco (BAT) se je odločil investirati v tržaško pristanišče. Z naložbo v višini 500 milijonov evrov naj bi v prihodnjih letih ustvaril 2600 delovnih mest.

Na območje Freeeste v Boljuncu, ki ga upravlja družba Interporto, 
bo BAT začel urejati inovativni center A Better Tomorrow Innovation Hub.
Na območje Freeeste v Boljuncu, ki ga upravlja družba Interporto, bo BAT začel urejati inovativni center A Better Tomorrow Innovation Hub. 

TRST >Na območje Freeeste v Boljuncu, ki ga upravlja družba Interporto, bo BAT začel urejati inovativni center A Better Tomorrow Innovation Hub. Na 20.000 kvadratnih metrih zemljišča, ki sicer pripada tovornemu delu pristanišča, bo zgradil proizvodni obrat za italijanski trg in svetovni izvoz. Dodan bo inovacijski in kompetenčni center za digitalno preoblikovanje in marketing, ki se bo ukvarjal z raziskavo, razvojem in proizvodnjo potencialno manj zdravju škodljivih proizvodov, kot so elektronske cigarete in zdravila, ki pomagajo pri odvajanju od kajenja.

Z današnje novinarske konference (foto: FOTODAMJ@N)

Z gradnjo kompleksa naj bi začeli kmalu: prvi del naj bi bil zgrajen in v uporabo predan leta 2022, drugi pa v prihodnjih dveh letih.

Z leve proti desni predsednik upravljalca tržaškega pristanišča Zeno D'Agostino, italijanski industrijski minister Giancarlo Giorgetti, direktorica BAT Italija Roberta Palazzetti, prek videopovezave minister za kmetijstvo Stefano Patuanelli (foto: FOTODAMJ@N)

Ta investicija je za tržaško pristaniške odločilnega pomena, gre za prvi prihod industrije v pristanišče v zadnjih 30 letih," je ob današnji predstavitvi projekta dejal predsednik upravljalca pristanišča Zeno D'Agostino. Dogodka se je udeležil tudi italijanski industrijski minister Giancarlo Giorgetti.


Najbolj brano