Akito odvzeli gospodarju, v mesecu dni ugriznil štiri ljudi

Dve leti in pol starega psa pasme ameriška akita so tržaški krajevni policisti odvzeli gospodarju in zaprli v pesjak. V nekaj več kot mesecu dni je namreč ugriznil kar štiri osebe.

Ameriška akita Foto: Vir: Wikipedia
Ameriška akita Foto: Vir: Wikipedia

TRST > V začetku avgusta je v Ul. delle Torri ugriznil 68-letnega moškega, ko je izstopil iz trgovine. Pes je bil na povodcu lastnika, 38-letnega G.G., ki so mu tržaški krajevni policisti naložili globo 100 evrov. Poškodovani moški se je moral zdraviti deset dni, poroča Primorski dnevnik.

Prve dni septembra je pes ugriznil še enega moškega v Ul. Galatti. Na povodcu ga je tedaj vodila lastnikova mama, starejša ženska, ki so ji poleg globe 100 evrov naložili še drugo dodatno kazen zaradi pomanjkljivega nadzora.

Le nekaj dni kasneje je akita v Ul. Filzi ugriznil 58-letno žensko, ki je bila ustavljena na pločniku. Poškodoval ji je roko in nogo. Zdraviti se je morala 20 dni.

Psa so naposled prepeljali na pregled k živinozdravniku v občinskem pesjaku. Tam je ugriznil tudi uslužbenca, ki se je moral nato zdraviti sedem dni.

Psa so zasegli in zaprli v pesjak. Dokončno so ga odvzeli gospodarju, njegov formalni lastnik je odslej tržaška občina, še dodaja Primorski dnevnik.


Najbolj brano