22-letnik izsiljeval duhovnika

Nabrežinski karabinjerji so pri mejnem prehodu pri Fernetičih aretirali 22-letnega romunskega državljana zaradi izsiljevanja duhovnika.

Fotografija je simbolična. (Foto vir: pixabay.com)
Fotografija je simbolična. (Foto vir: pixabay.com) 

BRESCIA > Po poročanju Primorskega dnevnika naj bi 22-letnik pred časom nekega župnika v Brescii zaprosil za denar, da bi si lahko kupil kaj hrane, a nato je šel še dlje. Mladenič naj bi se slekel in z zvijačo pripravil duhovnika do tega, da mu je otipaval intimne dele telesa. Dogajanje pa je na skrito tudi posnel in ga začel izsiljevati. Od duhovnika je zahteval kar 50.000 evrov, v nasprotnem primeru, mu je zagrozil, bo posnetek posredoval župljanom. Župnik mu je sprva ponudil 14.000 evrov, ko pa je mladenič želel več, se je obrnil na sodstvo in povedal vse, dodaja Primorski dnevnik.

Mladenič se je medtem vrnil v Romunijo, po mesecu dni pa so ga karabinjerji ustavili pri Fernetičih. Pri preverjanju podatkov so namreč ugotovili, da je v preteklosti storil kazniva dejanja, zato so ga prepeljali v kasarno, kamor je dospel tudi zaporni nalog sodstva iz Brescie. Od tam so ga prepeljali v koronejski zapor, nato sledi sodna obravnava.


Najbolj brano