“Ni evforije, vrnili smo se v stanje normalnosti”

70 let v življenju neke regije ali območja ni veliko, a se vseeno zdi, da je Primorska v tem času doživela ogromno preobrazbo. Ne samo politično, temveč tudi kulturno, etnično, gospodarsko in občedružbeno. Njen razvoj ni bil premočrten in ni vodil zgolj navzgor, a je po vijugah in ovinkih vendarle prinesel ...

“Znana je anekdota iz Štanjela, kjer je meja med zasedbenima conama potekala po rečici Raši. Prebivalci so 
tako  vzklikali:
“Znana je anekdota iz Štanjela, kjer je meja med zasedbenima conama potekala po rečici Raši. Prebivalci so tako vzklikali: 'Živeli naši, a ostanite raje na Raši!'” Foto: Leo Caharija

S starosto primorskih zgodovinarjev dr. Brankom Marušičem smo izpostavili nekaj najpomembnejših poudarkov najnovejše primorske zgodovine. Marušič se je ...

Celotna vsebina je na voljo le naročnikom.

Želite dostop do vseh spletnih vsebin?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom in A1. Po vnosu mobilne številke, boste na mobilni telefon prejeli SMS sporočilo, ki ga morate potrditi s ključno besedo "DA" (velike tiskane črke). Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

 
Za urejanje nastavitev zasebnosti ali brisanje nakupov kliknite tukaj!

* Dostop s SMS kodo je mogoč samo na spletni strani primorske.si. V mobilni aplikaciji Primorske novice prijava s kodo zaenkrat še ni mogoča. Ne vključuje PDF.

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

 
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
ALI

Paketi po vaši meri z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic

Izberite paket po vaših željah s poljubnim načinom plačila in si zagotovite dostop do vseh digitalnih vsebin Primorskih novic.

Prijavite se z obstoječim uporabniškim računom ali registrirajte novega uporabnika in si izberite paket po vaših željah z enomesečno, šestmesečno ali letno naročnino.

Za nakup digitalnih paketov omogočamo plačila:

  • Bančno nakazilo
  • Paypal
  • Kreditne kartice
  • Moneta
Paket Cena
Dnevni paket 1,99 EUR
Popolni paket že od 7,99 EUR / mesec
Popolni plus PDF paket
PDF izdaja je dostopna le na pametnih napravah.
že od 15,99 EUR / mesec
Vse cene vsebujejo 22% DDV.  

Z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic lahko do vsebin dostopate tudi preko pametnih naprav. Aplikacija Primorske novice je na voljo v:

Najbolj brano