Zdenko Deželak je novi poveljnik Civilne zaščite Občine Izola

Izolski župan Danilo Markočič je Zdenka Deželaka, upokojenega komandirja izolske policijske postaje, imenoval za poveljnika Civilne zaščite občine Izola.

Zdenko Deželak Foto: Arhiv Občina Izola
Zdenko Deželak Foto: Arhiv Občina Izola

IZOLA > Namestnik poveljnika še naprej ostaja Denis Udovič, ki je zaposlen na Občinskem inšpektoratu in redarstvu občine Izola, so sporočili iz Občine Izola.

“Civilna zaščita je pomemben dejavnik družbene samozaščite, ki ima poleg varovanja ljudi in materialnih dobrin še kopico drugih nalog. Pri našem delu je ključna organiziranost, usposobljenost in usklajenost tako poklicnih kot prostovoljnih reševalnih služb, predvsem pa hitro odzivanje na nepredvidljive dogodke,” je ob imenovanju povedal Zdenko Deželak.

V štab civilne zaščite sta bila imenovana dva nova člana: Matija Morato iz Prostovoljnega gasilskega društva Izola in Alojz Padar iz Radio kluba Izola. Člani štaba so še: Dorjan Kaligarič iz JP Komunale Izola, Igor Crnič iz Zdravstvenega doma Izola ter Andrej Nemarnik iz Društva tabornikov Rod Jadranskih stražarjev Izola, so še sporočili iz izolske občine.


Najbolj brano