Zbirali bodo zamisli o prihodnosti obalne ceste

V petek, 21. septembra, bo v času dogodka Narišimo obalo popolna zapora obalne ceste med 9. in 12. uro za kolesarje in motorna vozila. Prehod bo omogočen pešcem in kolesarjem, ki bodo kolo potiskali ob sebi. Prepoved bo uvedena zaradi varnosti množice otrok in drugih obiskovalcev, ki bodo ta dan prisotni na dogodku, so sporočili iz izolske občine.

 Foto: Jaka Ivančič
Foto: Jaka Ivančič

IZOLA > V sklopu Tedna sredozemske obale in makroregionalnih strategij bodo množično snovali prihodnost obalne ceste. Dogodek bo 21. septembra med 9. in 12. uro ter med 15. in 18. uro, in sicer med priključkom na Krožno cesto v Kopru in priključkom Ruda v Izoli.

Na območju bivše obalne ceste se bodo združile različne organizacije, ustanove in ostali zainteresirani posamezniki ter na 2,24 kilometra dolg zvitek papirja, ki bo razprostrt na tem območju, risali, pisali ali kako drugače snovali prihodnost obalne ceste. Vse risbe in zapise bodo fotografirali, dogodek pa bodo posneli in predstavili v obliki kratkega videa. Po koncu dogodka bodo izdelki zbrani in posredovani predstavnikom obalnih občin, države in Evropske unije.

Slogan tedna sredozemske obale in makroregionalnih strategij, ki bo od 18. do 28. septembra, je Videti moje morje/See My Sea. Izpostavlja osebni odnos ter s tem povezano odgovorno ravnanje vsakega posameznika do morja, so sporočili iz izolske občine.

Podrobnosti dogodka bodo predstavili na novinarski konferenci 18. septembra ob 11. uri v Manziolijevi palači, kjer bo svoje videnje glede snovanja prihodnosti obalne ceste predstavil tudi Franc Bogovič, član odbora za regionalni razvoj Evropskega parlamenta. Ob 12. uri bodo uradno odprli tedna Sredozemske obale in makroregionalnih strategij, na katerem bodo prisotni strokovnjaki iz vseh štirih makroregij: Jadransko-jonske, Alpske, Baltske in Podonavske makroregije.

Občina Izola pri dogodku sodeluje kot partner v okviru projekta Eusair Facility Point v sodelovanju z JZP Izola, Kulturno izobraževalnim društvom Pina in ostalimi partnerji TSO.


Najbolj brano