Zala Hrastar očarala s svojo kolekcijo

Zmagovalka letošnjega modnega dogodka mladih oblikovalcev - Stylo je Zala Hrastar.

 Foto: Ivana Tomić photography
Foto: Ivana Tomić photography

KOPER > Dogodek, ki je letos pod okriljem Centra mladih Koper potekal šestič, se je zaključil minuli četrtek s tradicionalno modno revijo v koprski dvorani Sv. Frančiška Asiškega.

Na modnem dogodku se je letos predstavilo osem finalistov, in sicer: Jean Flogie, Sindi Breščak, Sara Brundula, Petra Frank- Francine, Martin Kaluža, Gašpar Marinič, Deni Pregelj in Zala Hrastar. Prav slednja je bila po izboru strokovne komisije, ki so jo sestavljale modna poznavalka, voditeljica in novinarka Lorella Flego, odgovorna urednica revije Elle Petra Windschnurer in modna oblikovalka, ustanoviteljica Benedetti Life izr. prof. Mateja Benedetti, zmagovalka letošnjega dogodka.

“V to kolekcijo sem dala svojo dušo in kreacije dejansko odražajo mene in moje razmišljanje. Skozi barve in teksture se izraža nežnost, vsaka silhueta pa je karakter zase,” je povedala zmagovalka, 24-letna Zala Hrastar iz Dolenjske, ki ji je zmaga na Stylu prinesla denarno nagrado v višini 2000 evrov in predstavitev v reviji Elle.

Uspeh pa lahko pomeni tudi odskočno desko za prihodnost, lanskoletnemu zmagovalcu Styla Eriku Starcu so se denimo odprla vrata v tujini in ga v kratkem čaka sodelovanje s priznano modno hišo Dior. Prav pridobivanje izkušenj in uveljavljanje mladih na področju mode sta poglavitna razloga, ki ženeta Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, ki prek Centra mladih Koper, ki organizira Stylo, so povedali: “Naš namen je pomagati mladim, še neuveljavljenim modnim oblikovalcem, da pridobijo nove izkušnje, se povezujejo in izmenjujejo zamisli ter izkušnje. Center mladih Koper je nenazadnje prostor za kreativno preživljanje prostega časa mladih.”

Tema letošnjega modnega natečaja, na katerega se je prijavilo enajst oblikovalcev, je bila “peti element.”. Kreacije osmih finalistov si je minuli četrtek na modni reviji ogledalo občinstvo, ki je bilo nad zanimivimi in nevsakdanjimi modnimi kreacijami vidno navdušeno.


Najbolj brano