Za parkirno hišo Sonce v Kopru 2,5 milijona evrov evropskega denarja

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila 2,46 milijona evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj za parkirno hišo P+R Sonce v Kopru. Ob robu območja Luke Koper jo gradi Mestna občina Koper, v njej pa bo 464 parkirnih mest.

Poseben videz bo strukturi dala fasada, ki bo sestavljena iz 
cinkanih in prašno barvanih palic z različnimi medosnimi razmiki.
Poseben videz bo strukturi dala fasada, ki bo sestavljena iz cinkanih in prašno barvanih palic z različnimi medosnimi razmiki. 

KOPER, LJUBLJANA > "To je še eden v nizu projektov, v okviru katerih z evropskimi sredstvi spodbujamo razvoj urbane mobilnosti za izboljšanje kakovosti zraka v mestih," so danes sporočili iz službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

V koprski parkirni hiši bo deset parkirnih mest namenjenih za družine, 24 za gibalno ovirane osebe in 48 za električne avtomobile. 12 parkirnih mest za električne avtomobile bo imelo možnost hitrega polnjenja. V njej bo še 26 parkirnih mest za motorna kolesa, varovana kolesnica za 22 koles in pokrit prostor za 26 koles.

Parkirna hiša bo povezana z uporabo javnega potniškega prometa oziroma sistema izposoje javnih koles do mestnega jedra, s čimer bo Mestna občina Koper zmanjšala število osebnih avtomobilov v središču mesta. Projekt bodo sklenili predvidoma konec avgusta prihodnje leto.


Najbolj brano