Za ohranitev pošte v Jagodju zbrali že 2000 podpisov

Predstavniki izolske krajevne skupnosti Jagodje - Dobrava so v sobotni akciji zbrali okoli 500, skupno pa že okoli 2000 podpisov za ohranitev poslovalnice Pošte Slovenije v Jagodju. Kot je pojasnil predsednik sveta krajevne skupnosti Matjaž Gergeta, se bodo v nadaljevanju obrnili neposredno na vodstvo pošte in na agencijo za komunikacijska omrežja.

Predstavniki izolske krajevne skupnosti Jagodje - Dobrava so v 
sobotni akciji zbrali okoli 500, skupno pa že okoli 2000 podpisov za 
ohranitev poslovalnice Pošte Slovenije v Jagodju. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Predstavniki izolske krajevne skupnosti Jagodje - Dobrava so v sobotni akciji zbrali okoli 500, skupno pa že okoli 2000 podpisov za ohranitev poslovalnice Pošte Slovenije v Jagodju. Foto: Tomaž Primožič/FPA

IZOLA > V krajevni skupnosti Jagodje - Dobrava so že pred dnevi v sporočilu za javnost opozorili, da Pošta Slovenije v skladu s svojo strategijo optimizira poštno omrežje in v okoljih, kjer ima gostejšo mrežo pošt, pošte ukinja. Med drugim namerava tako ukiniti poslovalnico v Jagodju ter njeno poslovanje prenesti na centralno izolsko pošto.

Temu v krajevni skupnosti odločno nasprotujejo, med drugim pa so pred dnevi začeli zbirati podpise za ohranitev poslovalnice v Jagodju. V soboto so na izolski Lonki kljub slabemu vremenu zbrali okoli 500 podpisov, pod peticijo pa se je do zdaj podpisalo že okoli 2000 oseb, je za STA navedel Gergeta.

V Pošti Slovenije so za STA odgovorili, da nameravajo omenjeno poslovalnico zapreti zaradi skromnega obsega opravljenih storitev in nadaljnjih negativnih trendov. Predlog lokalne skupnosti, po katerem bi del poslovanja pošte 6310 Izola preusmerili na pošto 6311 Izola (Jagodje), bi sicer nekoliko izboljšal ekonomiko poslovanja pošte v Jagodju, sočasno pa bi poslabšal ekonomiko poslovanja pošte 6310 Izola, so pojasnili. Dodali so, da investirajo tudi v povečanje prostorskih kapacitet; "na primorskem koncu tako izvajamo aktivnosti za razširitev pretovornih pošt 6104 Koper in 5102 Nova Gorica - Kromberk, pričenjamo z deli za ureditev dodatnih prostorov za logistično pošto 5280 Idrija, preselili pa smo tudi pošto 6101 Koper na novo lokacijo v starem mestnem jedru Kopra (Pristaniška 43 a)".

Z zbiranjem podpisov bodo po besedah predsednika sveta krajevne skupnosti nadaljevali še nekje do konca meseca, v nadaljevanju pa se nameravajo obrniti tako neposredno na vodstvo Pošte Slovenije kot tudi pridobiti mnenje Agencije za komunikacijska omrežja in storitve RS (Akos).

Z zaprtjem poslovalnice pošte v Jagodju ne bi bile upoštevane razumne potrebe uporabnikov, še opozarjajo v krajevni skupnosti. Občina Izola ima 16.000 prebivalcev in eno samo centralno pošto, ki je že zdaj preobremenjena, oddaljenim krajanom pa je nedostopna in transportno povsem nefunkcionalna, saj večjih pošiljk praktično ni mogoče dostaviti do nje, so dodali.

Ob tem so Pošti Slovenije že predlagali tudi konkretne rešitve, s katerimi bi lahko izboljšala poslovanje pošte v Jagodju. Tako so predlagali preusmeritev poštnega poslovanja izolskega podeželja z 4600 uporabniki v pošto 6311 Jagodje, s čimer bi obenem razbremenili centralno izolsko pošto, spremembo po njihovem povsem neprimernega urnika poslovalnice, ki da ni prilagojen dnevnim uporabnikom pošte, možnost za poslovne uporabnike, da za svojo izberejo pošto Jagodje, ter učinkovitejše delo v poletni sezoni, ko je v naselju veliko število turistov.


Najbolj brano