Vrtoglava rast čistega dobička

Skupina Intesa Sanpaolo je lahko zadovoljna s lanskimi dosežki v Sloveniji. Čisti dobiček so vrtoglavo povečali, povzpel se je na enajst milijonov evrov. Aprila bo koprska banka Intesa Sanpaolo odprla novo poslovno središče v Ljubljani, tja se bo iz Kopra vozilo tudi približno 80 zaposlenih.

Aprila bo banka Intesa Sanpaolo odprla poslovno središče v 
Ljubljani, sedež banke pa ostaja v Kopru.
Aprila bo banka Intesa Sanpaolo odprla poslovno središče v Ljubljani, sedež banke pa ostaja v Kopru.  

KOPER > Italijanska bančna skupina Intesa Sanpaolo je lani ustvarila 4,05 milijarde evrov čistega dobička, kar je šest odstotkov več kot predlani. V Sloveniji je čisti dobiček porasel za dobrih 260 odstotkov na enajst milijonov evrov. Dobiček iz poslovanja je lani dosegel 77 milijonov evrov, kar predstavlja 0,4 odstotka celotnega dobička iz poslovanja skupine.

Koprska banka Intesa Sanpaolo, ki jo od februarja lani vodi Jozef Kausich, Banka je prav ta teden odprla prenovljeno in za sodoben način zasnovano poslovalnico v Kopru. Drugi mejnik pa bo že čez slaba dva meseca, ko bo banka v Ljubljani odprla novo poslovno središče. Tamkajšnji ekipi se bo pridružilo tudi 80 uslužbencev, ki zdaj delajo v Kopru. O tem, kako se bodo vozili v službo (z avtobusom, vlakom ali z osebnimi avtomobili), še ni končne odločitve.


Najbolj brano