Vračajo se harlejaši

Portorož se bo prihodnje leto znova spremenil v prestolnico lastnikov motorjev znamke Harley Davidson. Ljubitelji jeklenih lepotcev so na slovensko obalo prihrumeli že leta 2016, a jim je bil naš košček Jadrana tako všeč, da bo Portorož še enkrat postal središče 29. evropskega rally srečanja harley davidsonov.

Lastniki motorjev Harley-Davidson so leta 2016 prvič obiskali 
Portorož in se tako navdušili, da se prihodnje leto vrnejo. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Lastniki motorjev Harley-Davidson so leta 2016 prvič obiskali Portorož in se tako navdušili, da se prihodnje leto vrnejo. Foto: Tomaž Primožič/FPA

PORTOROŽ > V združenju lastnikov motorjev znamke Harley Davidson (H.O.G.) so se po neuradnih, a zanesljivih informacijah odločili, da bodo prihodnje leto v Portorožu pripravili že 29. evropsko rally srečanje lastnikov in ljubiteljev znamke Harley-Davidson, ki se jih je oprijel pogovorni izraz harlejaši. Prihrumeli bodo v četrtek, 18. junija 2020, in odšli v soboto, 20. junija, ko se bodo poslovili s tradicionalno parado. Vmes pa se bodo zabavali, si izmenjevali zgodbe, primerjali motorje, med katerimi so številni paša za oči, in se nenazadnje skupaj podali na izlete.

Leta 2016 jih je v Portorož prispelo na tisoče, ki so bili navdušeni nad gostoljubjem in lepotami narave, dogodka pa v združenju H.O.G. kar niso pozabili, saj je bil izjemno uspešen. Pripeljalo se je 15.000 lastnikov motorjev Harley-Davidson, vseh udeležencev pa je bilo 25.000 in so pripotovali iz 35 različnih držav. No, prihodnje leto naj bi bilo obiskovalcev še več - kar 40.000. Tudi zato si H.O.G. za organizacijo svojih srečanj vzame leto dni časa, saj se na prihod takšne množice mora pripraviti tudi mesto gostitelj in celotna regija, pa ne le slovenska, temveč tudi hrvaška.

Harlejaši radi raziskujejo in že pred tremi leti so navdušeno odkrivali naše kraje, bili očarani nad Piranom in neštetimi starimi istrskimi vasicami, obiskali Vipavsko dolino, se čudili jamam, izginjajočim jezerom, Postojnski jami in Škocjanu. Prihodnje leto pa bo po naših informacijah obiskovalce pričakal še najnovejši model Harley-Davidsona - električni “harlej”, za katerega pravijo, da je tako tih, da voznik sliši samo svoje srce.

Leta 2016, ob doslej največjem motorističnem dogodku pri nas, so se mnogi vnaprej bali, če ni morda srečanje harlejašev za Portorož prevelik zalogaj. A skupaj so stopili tako občina kot turistični delavci, hotelirji in gostinci ter izpeljali dogodek, zaradi katerega se lastniki te prestižne znamke motorjev vračajo. To pa so sanje vsakega turističnega delavca.


Najbolj brano