V portoroški Vili Napoli v bodoče programi za starejše

Izolski in piranski župan Danilo Markočič in Đenio Zadković sta z direktorico Doma upokojencev Izola danes podpisala pismo o podpori programu varstva starejših v Vili Napoli na Senčni poti v Portorožu.

V portoroški Vili Napoli nameravajo vzpostaviti enoto za zagotavljanje dnevnih oblik varstva in enoto za nudenje začasnih 
namestitev za starejše. Foto: Lea Kalc Furlanič
V portoroški Vili Napoli nameravajo vzpostaviti enoto za zagotavljanje dnevnih oblik varstva in enoto za nudenje začasnih namestitev za starejše. Foto: Lea Kalc Furlanič

IZOLA, PIRAN > Portoroško Vilo Napoli je izolski dom upokojencev leta 1951 dobil v dar od Virginije Viezzoli, čigar moža so v tistem času negovali v domu starejših.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je nedavno odobrilo projekt, za katerega je izolski dom prejel 1,42 milijona evrov nepovratnih sredstev. “Dom upokojencev Izola je bil uspešen na javnem razpisu za sofinanciranje vlaganj v infrastrukturo, namenjeno izvajanju dnevnih oblik varstva in začasnih namestitev za starejše. Prijavili smo se za obe dejavnosti in bili pri tem uspešni,” je pojasnil Vasja Medvešček iz izolskega doma upokojencev.

V Vili Napoli bodo na ta način lahko vzpostavili enoto za zagotavljanje dnevnih oblik varstva in enoto za nudenje začasnih namestitev. “Dejavnosti kratkotrajne namestitve in dnevnega centra starejših, ki jih v regiji primanjkuje, bodo obogatile našo ponudbo. Namenjene bodo starejšim od 65 let ter primarno občanom Izole in Pirana,” je poudarila direktorica doma upokojencev Izola Romina Zajc.

Zagotavljati čim boljše pogoje za varstvo starejših je tudi v interesu obeh občin, izolske in piranske, ki se zavezujeta, da bosta pomagali pri izvajanju programa v skladu z možnostmi in potrebami, ki bodo izražene s strani nosilca programa doma upokojencev.


Najbolj brano