V mesto se vrača Koper na dlani

Po dveletnem premoru zaradi epidemije koronavirusa se to nedeljo, 15. maja, v mesto vrača priljubljena prireditev ob občinskem prazniku Mestne občine Koper - Koper na dlani.

Po dveletnem premoru zaradi epidemije koronavirusa se to 
nedeljo, 15. maja, v mesto vrača priljubljena prireditev ob 
občinskem prazniku Mestne občine Koper - Koper na dlani.
Po dveletnem premoru zaradi epidemije koronavirusa se to nedeljo, 15. maja, v mesto vrača priljubljena prireditev ob občinskem prazniku Mestne občine Koper - Koper na dlani.  

KOPER > Koper na dlani je tradicionalna prireditev ob 15. maju - občinskem prazniku Mestne občine Koper -, na kateri se vzdolž Pristaniške ulice in na bližnjih lokacijah ob morju v Kopru predstavljajo krajevne skupnosti in turistična društva destinacije Koper.

Zaradi prireditve Koper na dlani bo v nedeljo popolnoma zaprta Pristaniška ulica za ves promet, in sicer od krožišča s Piransko cesto do Ukmarjevega trga, med 10. in 15. uro. Za stanovalce bo izjemoma dovoljena vožnja po Pristaniški ulici do Tomažičevega trga in nazaj. Na Kidričevi ulici bo zaprt izhod na Pristaniško ulico, med 10. in 15. uro. Stanovalci bodo lahko dostopali na Belveder in Kopališko nabrežje po Resslovi ulici, prav tako bo za parkiranje zaprt Ukmarjev trg, in sicer od sobote, 14. 5., od 20. ure, do nedelje, 15. 5., do 16. ure.

Na zadnjih izdajah so tudi organizirali Istrske igre, kot so igranje briškole in more, skakanje v vrečah in druge zanimive aktivnosti, v katerih se pomerijo člani društev.

V nedeljo bo v Koper priplula tudi potniška ladja, ki bo sicer že peta v tem tednu. Večerni del prireditve bo zaznamoval še brezplačni koncert Nine Pušlar, ki bo ob 20. uri na Titovem trgu. Koncert se bo začel s predskupino Corti Collective.

Na garaže na Tomažičevem trgu so na pobudo stanovalcev postavili razstavne panoje s starimi slikami nekdanjih razglednic Kopra. Razstavo je omogočil Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper v sodelovanju z zavodom Mediteranum in Slobodanom Simičem - Simetom.

Najbolj brano