V Kopru številna parkirišča spet plačljiva

Ob ponovnem odpiranju šol in vrtcev koprska občina v prihodnjih tednih na nekaterih parkiriščih, zlasti tistih v neposredni bližini vzgojno-izobraževalnih ustanov znova uvaja plačljiv režim. Ostala parkirišča do nadaljnjega ostajajo brezplačna.

Od 1. februarja bo med  plačljivo tudi parkirišče za tržnico, 
vključno z makadamskim delom. Foto: Nataša Hlaj
Od 1. februarja bo med plačljivo tudi parkirišče za tržnico, vključno z makadamskim delom. Foto: Nataša Hlaj

KOPER > Od ponedeljka, 25. januarja bo tako znova plačljivo parkiranje v parkirnih hišah pod Osnovno šolo Koper in Areno Bonifika ter na parkirišču pod Slavnikom v Podgorju. V obeh parkirnih hišah bo za vsako uro parkiranja treba odšteti en evro, na parkirišču pod Slavnikom pa bodo parkirnino en evro na dan zaračunavali samo od petka do nedelje, sicer bo parkiranje brezplačno.

Od 1. februarja bodo plačljiva tudi parkirišče za tržnico (vključno z makadamskim delom), ob Olimpijskem bazenu, na Ukmarjevem trgu, Severna obvoznica 3 in 4, parkirišče pri banki ter Zeleni park 1 in 2. Za parkiranje bo treba plačati še na parkirišču Nova ulica v Semedeli in pri Osnovni šoli Antona Ukmarja.

Parkirni režim in cenik parkiranja sta dostopna na povezavi https://www.marjeticakoper.si/sl/dejavnosti/parkirisca/.

Kje še lahko parkirate brezplačno?

Do nadaljnjega pa bo parkiranje brezplačno na parkiriščih Ob stadionu 1 in 2, Ob atletskem stadionu 1 in 2, Za Barko 1 in 2, vseh parkiriščih na Ulici 15. maja, P+R ob Kolodvorski in v Semedeli, Ob mandraču in v Žusterni in Pod deteljico (pri Marjetici Koper) ter na vseh parkiriščih izven mesta.

Veljavnost abonmajev bodo podaljšali

V sredo, 27. januarja, bodo ponovno odprli tudi prodajno mesto Marjetice Koper pri zapornicah na parkirišču za tržnico. Marjetica Koper ob tem obvešča, da bodo vsem imetnikom splošnih abonmajev za parkiranje, ki zaradi ukrepov (brezplačno parkiranje) niso mogli koristiti vnaprej plačane storitve, veljavnost abonmajev podaljšali.

Sicer ostaja cena splošnega abonmaja nespremenjena, in sicer 20 evrov na mesec za občanke in občane, 30 evrov pa za druge uporabnike, občani pa nimajo več možnosti sklenitve celoletne pogodbe z upravljavcem parkirišča, na podlagi katerega je bila cena abonmaja znižana na 15 evrov mesečno.


Najbolj brano