V Koper priplul Neptune Koper

V koprsko pristanišče je v nedeljo priplula ladja, ki jo je ladjar Neptune Lines poimenoval Neptune Koper. Gre za specializirano ladjo za vozila (ro-ro), največjo v floti tega grškega ladjarja. Ta se je za ime Koper odločil na podlagi odličnega sodelovanja z Luko Koper, so danes sporočili iz družbe.

Ladja bo prevažala avtomobile med Koprom in turškimi pristanišči 
ter bo v Kopru prisotna vsak drugi teden.  (Foto: arhiv Luke 
Koper)
Ladja bo prevažala avtomobile med Koprom in turškimi pristanišči ter bo v Kopru prisotna vsak drugi teden. (Foto: arhiv Luke Koper) 

KOPER > "Z imenom želimo počastiti naše dolgoletno sodelovanje s pristaniščem Koper in dragoceno partnerstvo z njegovimi zaposlenimi, česar se nadejamo tudi v prihodnosti," je ob prihodu ladje z novim imenom povedala predsednica in generalna direktorica ladjarja Neptune Lines Melina Travlos.

Od leve: župan MOK Aleš Bržan, predsednik uprave Luke Koper Dimitrij Zadel, kapetan ladje Osypian, vodja avtomobilskega terminala Luke Koper Gregor Belič in Ali Al Dilaimi direktor Navigo (Foto: arhiv Luka Koper)

Slovesnemu prihodu ladje, ki nosi ime Koper, sta v nedeljo prisostvovala tudi predsednik uprave Luke Koper Dimitrij Zadel in koprski župan Aleš Bržan. "Preimenovanje ladje v Koper je za nas velika čast in potrditev dobrih poslovnih odnosov z ladjarjem, ki pripelje skoraj polovico letnega pretovora vozil," je ob tem poudaril Zadel.

Več o ladji preberite: Grški ladjar svoji največji ladji dal ime Koper


Najbolj brano