Bakle namesto ognjemeta

V petek in soboto je šlo vreme Izolanom na roko in izpeljali so tradicionalni Ribiški praznik. Kateri po vrsti, niti sami dobro ne vejo.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

IZOLA > Zanimivo je, da je bila prireditev tokrat celo malo bolje obiskana v petek in ne soboto, ko so ob polnoči in pol Ribari ob odsotnosti ognjemeta poskrbeli za svojevrsten spektakel in vrhunec večera - okrog znamenitega mandrača na Velikem trgu so se podali z baklami v rokah. Njihov sprevod je štel natanko 29 bakel; toliko let namreč obstajajo kot športno-navijaška skupina. Kaj vse pripravljajo za skorajšnjo okroglo obletnico, pa vedo le oni sami.

V soboto so na trgu ob mandraču igrali Karamela in Tribute band to Creedence Clearwater Rivival, v petek Čuki. Precej obiskovalcev se je v petek gnetlo tudi na Sončnem nabrežju pred lokalom Bariera, kjer so gostili italijansko-slovensko skupino Fandango Ligabue Tribute.

Kot se spodobi za Ribiški praznik, so na gostinskih stojnicah ponujali številne ribje jedi po dostopnih cenah. Stojnice z ribjimi jedmi so namestili tudi na Lonko, tiste z lokalno pridelanimi dobrotami (miške, miške z dušo oziroma filejem slane ribice, smokve v refošku ...) pa na nekdanji carinski pomol.


Najbolj brano