V domu upokojencev so pustovali tudi otroci in študentje

Predšolski otroci, študentje in varovanci doma upokojencev so v danes dopoldne skupaj pustovali v izolskem domu upokojencev, kjer ni manjkalo dobre glasbe, plesa, krofov in nasmejanih obrazov.

V izolskem domu upokojencev ni manjkalo dobre glasbe, plesa, 
krofov in nasmejanih obrazov. Foto: Jera Lenardič
V izolskem domu upokojencev ni manjkalo dobre glasbe, plesa, krofov in nasmejanih obrazov. Foto: Jera Lenardič

IZOLA > “Medgeneracijsko pustovanje praznujem tretje leto, letos pa sem prvič v vlogi vodje projekta. Vtisi so zelo pozitivni, lepo je videti, kako se različne generacije povezujemo; najmlajši, študentje in starostniki. S takšnimi projekti polepšamo dan tako sebi kot vsem udeležencem,” je povedala Sandra Verdev. Tudi študent Pedagoške fakultete Matija Jenko kot prostovoljec že tretje leto sodeluje na medgeneracijskem pustovanju. “To je dobra izkušnja zame, saj sem v stiku z otroki, kar pripomore k mojim izkušnjam. Poleg tega k vzdušju pripomorejo tudi varovanci doma upokojencev. Na njihovih obrazih je vidno veselje, zato naslednje leto zagotovo spet pridem,” pravi.

V domu upokojencev Izola so se starejšim občanom pridružili predšolski otroci vrtca Izola iz enote Školjka, študentje organizacije ŠOUP v okviru PreProstoVoljcev ter zaposleni v domu. Zatem sta se skupina PreProstoVoljni in ostali ŠOUP-ovci zbrali na sedežu Študentskega centra UP. Po Kopru so delili pustne krofe, hkrati pa je bilo možno osvojiti številne praktične nagrade, ki sta jih podarjala ŠOUP in Agencija M servis. “Zame je bilo to prvo medgeneracijsko pustovanje. Veseli me, da lahko vsak sodeluje in prinese veselje tudi drugam,” je ob koncu druženja povedala prostovoljka Patricija Marolt.


Najbolj brano