V CPK zavračajo očitke, da delavcev ni na gradbišču

Obnova slemenske ceste v Hrvatinih nekoliko razburja tamkajšnje domačine. Pravijo, da delavcev CPK tam ni videti, medtem ko Grafist dela s polno paro. V CPK takšne navedbe zavračajo in pojasnjujejo, da gre za medsebojno delitev del med izvajalcema.

Cesto na odseku med pokopališčem Sv. Brida in krožiščem v 
Kolombanu bodo razširili in zgradili kolesarsko in pešpot. Foto: Miha Crnič
Cesto na odseku med pokopališčem Sv. Brida in krožiščem v Kolombanu bodo razširili in zgradili kolesarsko in pešpot. Foto: Miha Crnič

HRVATINI > Podjetje Grafist in družba CPK za koprsko občino obnavljata slemensko cesto v Hrvatinih. Med drugim bodo cesto na odseku med pokopališčem Sv. Brida in krožiščem v Kolombanurazširili in zgradili kolesarsko in pešpot z javno razsvetljavo, nakar bo v drugi fazi sledila ureditev krožišča.

“Zid v Kolombanu bi moral graditi CPK, vendar so delavci izginili tako, da dela stojijo. Grafist dela s polno močjo,” opozarjajo domačini, ki živijo tik ob gradbišču. V CPK se s takšnimi očitki ne strinjajo. “Dela na Slemenski cesti potekajo skladno s pogodbenimi določili in medsebojno delitvijo del med izvajalcema. Zmogljivosti delavcev na gradbišču prilagajamo skladno s potrebno dinamiko, glede na pogodbene obveznosti in terminski plan,” pojasnjuje Tanja Mejak iz CPK.

Dela, ki bodo koprsko občino stala 1,4 milijona evrov, bodo sklenili novembra. Občina je naložbo uspešno prijavila tudi na projekt InterBike II, v okviru katerega bo za gradnjo kolesarske in pešpoti ter postavitev javne razsvetljave pridobila 215.928,46 evra iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


Najbolj brano