Ura športa na koprski mivki od 7 do 18 evrov

Ob včerajšnjem uradnem odprtju novega koprskega športnega centra z igrišči za odbojko in druge športe na mivki so predstavili tudi cene najema igrišč.

Duško Madžarović  in Aleš Bržan v družbi odbojkarske dvojice Tjaša 
Kotnik in Tjaša Jančar, ki bo lahko brezplačno trenirala na koprski 
mivki. Foto: MOK
Duško Madžarović in Aleš Bržan v družbi odbojkarske dvojice Tjaša Kotnik in Tjaša Jančar, ki bo lahko brezplačno trenirala na koprski mivki. Foto: MOK

KOPER > Poleg odbojke je polovico igrišč z mivko ob semedelski promenadi mogoče prilagoditi tudi za tenis, nogomet in rokomet.

Za uro igranja odbojke oziroma tenisa na mivki je treba odšteti med sedem in deset evrov, za uro nogometa oziroma rokometa pa med 12 in 18 evrov. Za organizirane skupine osnovnih in srednjih šol Mestne občine Koper, ki se bodo predhodno dogovorile za termin uporabe, pa bo uporaba igrišča brezplačna, s čimer želijo spodbuditi učence in dijake, da svoj prosti čas namenijo športu na prostem. “Edini pogoj je, da se v okviru posamezne šole dogovorijo za termin in ga uskladijo z zavodom za šport,” so sporočili iz občinske uprave. Cenik najema igrišč je sicer dostopen na spletni strani zavoda.

Brezplačno bosta na tamkajšnjih igriščih lahko trenirali tudi uspešni odbojkarici Tjaša Kotnik in Tjaša Jančar, ki upata na udeležbo na olimpijskih igrah prihodnje leto. Na včerajšnjem uradnem odprtju igrišč, ki sicer obratujejo že od začetka meseca, sta se pridružili županu Alešu Bržanu in v. d. direktorja Javnega zavoda za šport Mestne občine Koper Dušku Madžaroviću.

Iščejo gostinca

Ta nam je med drugim povedal, da prek javnega razpisa pravkar iščejo ponudnika, ki bo vzpostavil gostinsko ponudbo v špornem centru. Urediti jo nameravajo v manjšem premičnem objektu in ne v že obstoječem, kjer so toaletni in skladiščni prostori ter prostori za zaposlene, saj po Madžarovićevih besedah konstrukcija tega objekta ni primerna za gostinsko dejavnost.

Zaradi posedanja terena za zdaj ne pride v poštev niti postavitev tribune na travnati površini. Na temu namenjeni površini ob igriščih so sicer eno tribuno že postavili, v kratkem pa bodo dodali še drugo. Večje število gledalcev in tekmovalcev v novem športnem centru pričakujejo prihodnji mesec, ko bodo tam gostili tekme poletne univerzijade.

Igrišče ni peskovnik

Predvsem na željo rekreativnih tekačev center odpira vrata že ob 4. uri zjutraj, prve aktivnosti pa se začnejo ob 6. uri in trajajo do 22. ure. Nad dogajanjem v centru, kjer je pred časom že prišlo do poškodovanja trampolinov, bdi eden od zaposlenih v zavodu za šport. Kot poudarja Madžarović, si v zavodu želijo, da bi uporabniki in obiskovalci centra spoštovali pravila vedenja v njem, tako na območju otroških igral kot na igriščih z mivko, ki so namenjena zgolj športnim dejavnostim, ne pa igri “v peskovniku” ali piknikom, kar bo kmalu sporočala še ena opozorilna tabla.


Najbolj brano