Tudi ta konec tedna brezplačno testiranje

Koprska občina bo tudi to soboto in nedeljo med 9. in 17. uro na vstopni covid točki ob zdravstvenem domu na Bonifiki organizirala testiranje s hitrimi antigenskimi testi, so sporočili. Da bi preprečili dolge vrste in gnečo ter zmanjšali čas čakanja na odvzem brisa, pozivajo, naj se ljudje testiranja udeležijo čez ves dan.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Prebivalci se lahko na odvzem brisa pripeljejo z avtomobilom ali pridejo peš, s seboj pa morajo imeti osebni dokument. Rezultat testa in navodilo, kako ravnati naprej, bo posamezniku po sporočilu SMS poslal Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Testiranje, ki ga bo izvajal zdravstveni zavod Cor Medico Ljubljana, je prostovoljno in brezplačno, predhodno naročanje ni potrebno.

Na občini vse, ki se bodo udeležili testiranja, prosijo za strpnost in dosledno spoštovanje vseh veljavnih ukrepov za preprečitev širjenja okužbe z novim koronavirusom. Da bi preprečili dolge vrste in gnečo, ljudi pozivajo, naj se testiranja udeležijo čez ves dan. Sicer je med čakanjem v vrsti nujno spoštovati vse zaščitne ukrepe, predvsem ohranjanje medsebojne razdalje in nošenje zaščitne maske.

Testiranje je namenjeno zdravim posameznikom, ki pa so lahko asimptomatski prenašalci bolezni, zato morajo tudi tisti z negativnim izvidom še vedno upoštevati vse varnostne ukrepe in tako pred morebitno okužbo zaščititi sebe in druge. Za osebe, ki kažejo znake okužbe, pa še vedno velja, da se morajo najprej obrniti na osebnega zdravnika, ta pa jih bo na podlagi strokovne presoje napotil na odvzem brisa.


Najbolj brano