“Težko voziti s traktorjem, kaj šele z avtom”

Domačini opozarjajo, da je cesta, ki v Loparju zapelje mimo stanovanjskih objektov proti zaselku Bardine, v obupnem stanju. “Uničeno cestišče meče slabo luč tudi na lokalno skupnost, saj je na začetku ceste smerokaz, ki usmerja obiskovalce istrskih vasi na sprehajalno pot Lopar - Bardine - Marezige,” pravijo.

Udarne jame in uničeno vozišče vplivajo na poškodbe osebnih 
vozil bližnjih prebivalcev v zaselku Bardine pri Loparju.
Udarne jame in uničeno vozišče vplivajo na poškodbe osebnih vozil bližnjih prebivalcev v zaselku Bardine pri Loparju. 

LOPAR > Bogdan Kavrečič v imenu skupine domačinov, ki redno uporabljajo to pot, pravi, da je cesta delno asfaltirana, delno gramozna, vendar v kritičnem stanju. Udarne jame in uničeno vozišče vplivajo na poškodbe osebnih vozil bližnjih prebivalcev in drugih, ki uporabljajo omenjeno cesto. “To pot namreč uporablja kar 22 lastnikov kmetijskih zemljišč in najemnikov parcel sklada kmetijskih zemljišč in gozdov, ki na Bardinah kmetujejo. Težko je po takem voziti s traktorjem, kaj šele z avtomobilom,” navaja Kavrečič.

Spomni, da to ni edina težava, saj da voda, ki priteče po tej poti, ogroža tudi premoženje domačinke Ide Maršič, ki je imela zaradi tega že večkrat poplavljeno klet in garažo. Med drugim je nujno urediti kanale za odvodnjavanje, predlagajo tamkajšnji domačini.

22

lastnikov kmetijskih zemljišč in najemnikov parcel sklada kmetijskih zemljišč in gozdov, ki na Bardinah kmetujejo, uporablja omenjeno cesto

V koprski občini pojasnjujejo, da naložbe v cestno in drugo infrastrukturo vedno načrtujejo in izvajajo na podlagi prioritet, ki jih za posamezne kraje in vasi določijo njihove krajevne skupnosti. “Omenjena cesta do zdaj ni bila izpostavljena kot prednostna, zato je v proračun za leto 2022 nismo uvrstili. Strokovne službe bodo opravile ogled na terenu, na podlagi tega pa določile, kakšni bodo nadaljnji koraki za njeno ureditev,” napovedujejo.


Najbolj brano