Svetlobna gverila zasijala v Izoli

Včeraj so Izolo osvetlile svetlobne postavitve slovenskih in tujih umetnikov. V Izoli je včeraj prvič startal tritedenski festival Svetlobna gverila, za katerega so si skupaj z Javnim skladom za kulturne dejavnosti zamislili tudi povsem nove, izolske, stvaritve.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > V Sončni dvorani so svetlobne elemente ustvarjali mladi od 10. do 14. leta pod mentorstvom izolske umetnice Sanje Tošić. Eno od delavnic je zasnoval industrijski oblikovalec in intermedijski umetnik Tilen Sepič, vodil jo je restavrator, fotograf in potapljač Rok Pahor. Obiskovalce delavnic je usmerjala tudi Katja Paternoster, samostojna arhitektka, ki je na Svetlobni gverili že sodelovala.

Svetlobne kreacije so razstavljene na primer vzdolž Ljubljanske in Smrekarjeve ulice, v parku na Velikem trgu, Svetilniku ...

V okviru festivala pa se bodo odvili tudi trije petkovi zvočno-vizualni performansi na Manziolijevem trgu, in sicer 14., 21. in 28. septembra. Na pročelju cerkve na Manziolijevem trgu se bodo izmenjavale video projekcije različnih lokalnih umetnikov in umetniških skupin, ki bodo z gibljivimi slikami in zvokom stavbi vdahnili novo življenje.

Otvoritveni performans, ki bi moral biti včeraj na Manziolijevem trgu, so prestavili na petek, 28. septembra.


Najbolj brano