Svetlobna gverila se bo začela v parku Pietro Coppo

Današnje odprtje festivala Svetlobna gverila, ki bo v Izoli do 29. septembra, bo prestavljeno v park Pietro Coppo. Otvoritveni performans, ki bi moral biti danes na Manziolijevem trgu, je prestavljen na petek, 28. septembra, so sporočili iz Turističnega združenja Izola.

IZOLA > V okviru festivala bodo trije petkovi zvočno-vizualni performansi na Manziolijevem trgu. Prvi, ki je bil načrtovan zaspl danes, je zaradi vremenske napovedi prestavljen na petek, 28. septembra. Zvočno-vizualni performansi bodo torej v petek, 14., 21. in 28. septembra. Na pročelju cerkve na Manziolijevem trgu se bodo izmenjavale video projekcije različnih lokalnih umetnikov in umetniških skupin, ki bodo z gibljivimi slikami in zvokom stavbi vdahnili novo življenje.

Odprtje festivala in sprehod po lokacijah z nekaterimi avtorji se bo začel danes ob 20.30 v parku Pietro Coppo. Projekti v sklopu festivala bodo sicer na ogled od 7. pa do 29. septembra, vsak večer med 20. in 24. uro. Zloženke z zemljevidom lokacij so na voljo na turistično-informacijskem centru na naslovu Sončno nabrežje 4 in pa na spletni strani www.visitizola.com.


Najbolj brano