Spomladanska čistilna akcija koprskega podeželja

Mestna občina Koper in Marjetica Koper v soboto, 18. marca, med 9. in 15. uro organizirata spomladansko čistilno akcijo.

Za pripravo čistilne akcije so se odločili zaradi vse večje količine 
odpadkov, ki se nabirajo na migrantskih poteh. Foto: Sijan  Pretnar
Za pripravo čistilne akcije so se odločili zaradi vse večje količine odpadkov, ki se nabirajo na migrantskih poteh. Foto: Sijan Pretnar

KOPER > Iz koprske oblinske uprave so sporočili, da so se za organizacijo čistilne akcije odločili zaradi vse večjega obsega smeti, ki se zlasti v okolici kraškega roba in ob meji s Hrvaško kopičijo ob migrantskih poteh. “Narava se duši pod kupi odvrženih oblačil in obutve, kozmetičnih pripomočkov, plastenk,” so navedli.

Zbirna mesta za vse, ki bi se želeli pridružiti čiščenju, bodo ob 9. uri na več lokacijah; pri gasilskem domu v Ospu, pred domom krajanov v Gračišču, v središču vasi Podpeč, na parkirišču pri igrišču v Zazidu, pred vaškim domom v Brezovici pri Gradinu in na igrišču pri športnem parku v Rakitovcu.

Zaradi razpršenosti lokacij je zaželena prijava udeležbe koordinatorju Darijanu Goreli na elektronski naslov darijan.gorela@koper.si ali na telefonsko številko 051 229 431.


Najbolj brano