ŠOUP s skladom za dodelitev finančne pomoči študentom v stiski

V Študentski organizaciji Univerze na Primorskem (ŠOUP) so v preteklem mesecu prejeli veliko pričevanj študentov, ki jih je zaznamovala epidemija covida-19. V organizaciji so zaskrbljeni zaradi finančne stiske mnogih mladih, zato so ustanovili sklad, s katerim želijo pomagati socialno ogroženim študentom Univerze na Primorskem, so sporočili.

 Foto: STA
Foto: STA

KOPER > ŠOUP bo v sklad prispevala 5000 evrov. Sredstva bodo nakazali neposredno na račun pri društvu Petka za nasmeh, s katerim sodelujejo, in bodo v celoti porabljena za študente in študentke primorske univerze, so pojasnili.

Danes so na spletnih straneh ŠOUP objavili tudi poziv za dodelitev enkratne finančne pomoči. Vse študentke in študente, ki so v finančni stiski, zato pozivajo, da se nanj odzovejo. Prijavijo se lahko domači in tuji študentje, ki obiskujejo Univerzo na Primorskem. Po zaključku prijav bo komisija znotraj organizacije pregledala vse prispele vloge in skupaj z društvom Petka za nasmeh razdelila finančna sredstva tistim, ki jih najbolj potrebujejo, so dodali.

"Zavedamo se, da je stisk trenutno veliko, a tudi naša finančna situacija je izjemno zahtevna in zagotovo bi v drugačnih okoliščinah študentkam in študentom namenili še več sredstev. Že sedaj lahko zagotovimo, da bomo pomoč študentkam in študentom v večjem obsegu namenili takoj, ko bo finančna situacije organizacije drugačna," so poudarili. Ocenili pa so, da bodo lahko z zbranimi sredstvi pomagali vsaj 40 študentkam in študentom.


Najbolj brano