Skoki v morje z rekordnim številom obiskovalcev

V Portorožu so prvi dan novega leta že tradicionalno obeležili s skokom v morje. Sodelovali so 603 udeleženci, so povedali organizatorji, ki so zabeležili rekordno število obiskovalcev.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

PORTOROŽ > Plavalci vseh starosti iz vse Slovenije, Italije, Avstrije in Madžarske, pa tudi iz Poljske, Rusije in Brazilije so se v kopalkah, pa tudi kot vikingi, jelenčki, morski psi in v drugih hudomušnih opravah po obveznem in zabavnem ogrevanju pogumno pognali v morje. V dnevu brez oblačka so namerili približno 12 stopinj Celzija, voda pa je imela malo pod 14 stopinj Celzija, je povedal Nino Cokan, vodja prireditve

Medtem ko so lani zabeležili rekordno število udeležencev, je bilo tokrat rekordno število obiskovalcev, saj so jih po besedah Cokana našteli 6000 do 7000.

Prireditev, ki je bila v Portorožu tokrat že 16. leto zapored, je potekala po načrtih in nepredvidenih dogodkov ni bilo, je povedal vodja prireditve. Opozorila o nujnosti dobre priprave na skok so po njegovih besedah očitno zalegla. Enega od udeležencev je lani namreč obšla slabost in so ga morali oživljati.


Najbolj brano