Skalomet in dostope do morja bodo uredili do poletja

Območje med ustjem Badaševice in Žusterno, ki ga koprska občina preureja v urbani obmorski park, dobiva končno podobo. Ureditev bodo v večji meri, vključno s skalometom in dostopi do morja, zaključili do poletja, vendar bo končno ureditev na podlagi ugotovitev geomehanskega poročila občina zamaknila v jesen, so sporočili.

 Foto: Mestna občina Koper
Foto: Mestna občina Koper

KOPER > Inženirji so v okviru geomehanskega nadzora ugotovili, da konsolidacija tal pod nasipi in posedanje nasipa še vedno potekata, zato so predlagali še predvidoma 120 dni posedanja. To bi zaključna dela na obmorskem parku preneslo v sredino letošnje poletne turistične sezone.

Ker sta turistična in gostinska dejavnost v občini zaradi ukrepov ob epidemiji v zelo težkem položaju, si občina njihove dejavnosti ne želi dodatno oteževati z odprtim gradbiščem ob morju, zato bo večji del naložbe izpeljala do poletja, zaključna dela pa preložila na jesen, so zapisali v sporočilu za javnost. “Na ta način bo občina poskrbela za dodatno stabilizacijo terena in se izognila možnosti kasnejših nepredvidenih posedanj,” so še pojasnili.

Do poletja bodo tako v celoti uredili skalomet, postavili velike betonske plošče in na dveh mestih uredila prodnat dostop do morja. Uredili bodo tudi kolesarsko stezo in jo zaradi varnosti speljali čez parkirišče, medtem ko bo pešpot tik ob parku. Ob tem bo občina v neposredni bližini zagotovila tudi pogoje za postavitev začasnih sanitarij in gostinskega objekta.

Zaključna dela, ki bodo obsegala zasaditev dreves, ureditev parkovne poti, namestitev urbane opreme in umestitev tribun ob morju, bodo preložili na jesen.


Najbolj brano