S plačilom parkirnine do brezplačne vožnje z avtobusom

S 1. februarjem bo parkiranje v Parkirni hiši Sonce plačljivo. Za eno uro parkiranja bo potrebno odšteti en evro, za celodnevno parkiranje pa šest evrov. Uporabnice in uporabniki parkirne hiše bodo s plačilom parkirnine dobili pravico do brezplačne vožnje z javnim potniškim prometom v tem dnevu. Nakup mesečnega abonmaja pa bo omogočal neomejeno uporabo javnega mesnega potniškega prometa.

Parkiranje v Parkirni hiši P+R Sonce odslej prinaša brezplačno 
vožnjo z mestnimi avtobusi.
Parkiranje v Parkirni hiši P+R Sonce odslej prinaša brezplačno vožnjo z mestnimi avtobusi.  

KOPER > Cena parkiranja med 6. in 22. uro bo znašala en evro na uro, za dnevno parkiranje nad šest ur pa šest evrov. Za parkiranje ponoči, točneje med 22. in 6. uro, bo treba odšteti po en evro na noč.

Na vhodu v parkirno hišo bo vsak uporabnik pridobil parkirni listek s QR-kodo, ki bo omogočal brezplačno vožnjo z javnim potniškim prometom na relaciji do mestnega jedra na dan pridobitve parkirnega listka.

Obenem občina uvaja mesečne abonmaje, ki bodo na voljo fizičnim osebam in bodo vezani na registrsko oznako vozila. Splošni abonma, ki omogoča parkiranje ob delavnikih med 6. in 22. uro, bo na voljo za 30 evrov. Abonma za nočno parkiranje, ki omogoča parkiranje med 16. in 8. uro ter ob sobotah, nedeljah in praznikih cel dan, bo na voljo za 10 evrov.

Abonmaja sicer ne zagotavljata prostega parkirnega mesta, za eno vozilo pa je mogoče pridobiti le eno vrsto abonmaja.

V nadaljevanju bo občina v parkirni hiši zagotovila tudi do 80 parkirnih mest, ki bodo na voljo izključno prebivalkam in prebivalcem starega mestnega jedra.

Z nakupom abonmajev bodo uporabnice in uporabniki pridobili tudi pravico do neomejene uporabe javnega mestnega prometa med PH Sonce in mestnim jedrom. Ob sklenitvi abonmaja bo treba odšteti še pet evrov za nakup abonentske kartice.


Najbolj brano