Ribiški praznik se vrača

V petek in soboto, 19. in 20. avgusta, bo v izolskem mestnem jedru po nekajletnem premoru spet ribiški praznik. Prireditev z več kot polstoletno tradicijo je posvečena ribiškemu značaju nekdanjega otoškega mesta.

Ribiški praznik bosta poleg morske kulinarike zaznamovala glasba 
in ples. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Ribiški praznik bosta poleg morske kulinarike zaznamovala glasba in ples. Foto: Tomaž Primožič/FPA

IZOLA > V Centru za kulturo šport in prireditve Izola napovedujejo, da bosta ribiški praznik zaznamovala odlična morska kulinarika in spremljevalni program. Po lokalnih in drugih dobrotah bo dišalo na Istrski tržnici na Sončnem nabrežju, na osrednjih prizoriščih, Velikem trgu in Lonki, kjer bodo svoje našli tudi ljubitelji mesnih jedi, kulinarična ponudba pa se bo nadaljevala na severnem pomolu, kjer bo v soorganizaciji Turističnega združenja Izola potekal Pomol okusov, ter v gostinskih obratih, saj bodo gostinci za to priložnost razširili svojo dejavnost. Ponudniki gostinskih storitev bodo goste razvajali s svojimi dobrotami med 19. in 2. uro.

Program za raznolike okuse

Dogajati se bo začelo v petek, 19. avgusta, ob 19.30 s sprevodom Pihalnega orkestra Izola v ritmu koračnic od začetka Sončnega nabrežja do Velikega trga. Pred živahnim večernim dogajanjem ob 21. uri bo prostor za tradicionalne športne prireditve, kot sta veslaška in jadralna regata s krstom mladih športnikov na severnem pomolu. Program bo dodatno obogatila revija starih bark.

Glasbeni program bo povezal mesto na dveh osrednjih prizoriščih. Tako v petek kot v soboto se bo zabava na Velikem trgu in na Lonki pričela ob 21. uri, na obeh odrih bosta nastopili po dve glasbeni skupini. Petkov večer na Velikem trgu bo potekal ob glasbeni spremljavi 500 Pound – U2 Tribute banda in se zaključil ob živahnih ritmih skupine Soulfingers. Sočasno bodo Lonko oživeli plesni ritmi skupin Roxie in Rok’n’band.

Uvertura v sobotni večer na Lonki bo namenjena ljubiteljem latinsko-ameriških ritmov – ob 20. uri se bo predstavil plesni klub Soy Cubano, na Velikem trgu pa bodo na svoj račun prišli vsi, ki se radi predajo rock glasbi. Obiskovalce na Lonki bo kasneje zabavala skupina Ne me jugat, sledili bodo Primorski fantje. Na glavnem izolskem trgu bo večer odprla skupina King Foo, sklenila pa legendarna zasedba Dan D.

Z animacijo in igrali bodo poskrbeli tudi za otroke. Na manjšem prizorišču ob Lonki bo adrenalinski kotiček z napihljivimi otroškimi igrali, simulatorjem letenja in trampolinom, v parku Pietro Coppo pa bosta najmlajše od 19. ure zabavala Duo Pingo in čarodej Sam Sebastjan. Obiskovalci bodo lahko svojo srečo preizkusili na srečelovu.

Poletni Pomol okusov

Tokratni Pomol okusov bo izven rednega niza street food dogodkov, ki jih na izolskem turističnem združenju navadno organizirajo v času pozne pomladi in zgodnje jeseni, prav z namenom razširiti turistično sezono. Pomol okusov se bo v sklopu izolskih kulinaričnih akcij nadaljeval še prvo soboto septembra, oktobra in novembra.

Dogodek na destinaciji, ki se pohvali z zlatim trajnostnim znakom Slovenia Green, bo potekal po zelenih smernicah, z biorazgradljivo embalažo in ločevanjem odpadkov. Organizatorji vzpodbujajo obiskovalce, naj tudi sami na ta način dosledno skrbijo za okolje.


Najbolj brano