Bo prostore Centra obilja na Mudi kupila občina?

Stečajna upraviteljica Anita Kodba je preklicala za petek napovedano javno dražbo poslovnega prostora na Prešernovem trgu v Kopru, ki ga ima zdaj v najemu Center obilja. Po naših informacijah naj bi nepremičnina mikala koprsko občino, kar potrjuje tudi Kodba.

Po naših informacijah naj bi poslovni prostor na Prešernovem trgu  
mikal koprsko občino.  Foto: Alenka Penjak
Po naših informacijah naj bi poslovni prostor na Prešernovem trgu mikal koprsko občino.  Foto: Alenka Penjak

KOPER > Upraviteljica Anita Kodba, ki vodi stečajni postopek družbe Leonardo iz Celja, pojasnjuje, da je licitacijo preklicala, ker iz Upravne enote Koper še ni pridobila upravnih dovoljenj, za katera je prosila. “Koprska občina je izkazala interes za nepremičnino. Nova javna dražba bo predvidoma 15. marca,” napoveduje Kodba. Ali bo koprska občina takrat uveljavila predkupno pravico, pa za zdaj ostaja neznanka. V občinski upravi o tem še ne dajejo izjav.

Iz virov blizu koprskega župana Aleša Bržana je slišati, kako v občini ocenjujejo, da ima lokal strateško lokacijo in dober potencial za oživitev tega nekoliko zapostavljenega mestnega predela. Trg je namreč v neposredni bližini še edinih ohranjenih mestnih vrat, ki so predstavljala vstopno točko s kopnega v mesto. Poslovnega prostora več kot desetletje ni nihče uporabljal. Občina naj bi kasneje lokal oddala v najem pod pogojem, da najemnik v njem uredi gostilno z lokalno hrano. Ni skrivnost, da bi mesto za razvoj turizma še kako potrebovalo več tovrstne kulinarične ponudbe.

Spomnimo, da sta se prejšnji teden v lokalu na pobudo gostitelja in aktivista Joshue Andreja Brillya srečala zdajšnji župan Bržan in njegov predhodnik Boris Popovič, ki pa nista ponotranjila njegove želje, da bi bilo za razvoj Kopra najbolje, če bi združila moči in k sodelovanju povabila še Gašparja Gašparja Mišiča.


Najbolj brano