Protestu na kolesih so se pridružili tudi v Kopru

Včrajšnjemu kolesarskemu protestu, na katerem je več tisoč ljudi - najmnožičneje v Ljubljani, a tudi drugod po Sloveniji - z zvonjenjem izrazilo nezadovoljstvo z ukrepi vlade v času epidemije covida-19, se je pridružilo tudi približno 50 kolesarjev v Kopru.

 Foto: Agnese Federica Gobbi/FPA
Foto: Agnese Federica Gobbi/FPA

KOPER > Kolesarji so se najprej zbrali na Titovem trgu in se nato odpravili proti Taverni, kjer so jih zaustavili policisti. Opozorili so jih, da je zbiranje na javnih mestih še vedno prepovedano. Nekatere so popisalli in jih pozvali, naj se razidejo.

Jure Griljc s koprske policijske uprave je povedal, da so policisti ob protestu obravnavali osem prekrškov zaradi različnih kršitev, storile naj bi jih štiri osebe. Zdravstvenemu inšpektoratu bodo predlagali, da proti njim zaradi nedovoljenega zadrževanja na javnih krajih uvede prekrškovni postopek, štiri kršitve pa so bile povezane z nespoštovanjem zakona o osebni izkaznici.

Medtem se je petega zaporednega petkovega protesta, ki je potekal pod sloganom “z balkonov na kolesa”, v središču Ljubljane udeležilo več tisoč ljudi, ki so glasno vzklikali proti vsakodnevnemu kratenju svoboščin in zahtevali odstop vlade.

Mirne proteste, ki jih je organizirala Anarhistična pobuda Ljubljana in še 23 drugih skupnosti in nevladnih organizacij, so spremljali policisti, ki so udeležence javnega zbiranja opozarjali, naj upoštevajo ukrepe določene z odlokom za preprečevanje in širjenje nalezljive bolezni.


Najbolj brano