Prometni kolaps v Kopru

Kolone v Luko Koper namenjenih tovornjakov, ki upočasnjujejo promet v središču mesta, v Kopru žal niso nikakršna novost. A takšnemu prometnemu kolapsu, ki traja že od dopoldneva, že dlje časa nismo bili priča.

Danes dopoldne se vse od ankaranske vpadnice do Luke Koper, 
Planeta in glavne avtobusne postaje vije dolga kolona tovornjakov.  Foto: Tomaž Primožic/FPA
Danes dopoldne se vse od ankaranske vpadnice do Luke Koper, Planeta in glavne avtobusne postaje vije dolga kolona tovornjakov.  Foto: Tomaž Primožic/FPA

KOPER > Že dopoldne je prišlo na ankraranski vpadnici do zastojev in upočasnitve prometa vse do nakupovalnega centra Planet in glavne avtobusne postaje. Na terenu so redarji, ki s pomočjo policistov usmerjajo promet.

Več deset tovornjakov prispelo predčasno v Koper

Na vprašanje, zakaj je prišlo do zastojev, v Luki Koper sprva niso imeli jasnega odgovora, češ, da se pri njih ne dogaja nič izrednega. Medtem se je na portalu promet.si pojavilo obvestilo, da je prišlo do težav na luškem informacijskem sistemu. V Luki to navedbo zanikajo. Potrjujejo sicer, da so informacijski sistem pravkar posodobili, a da to ni vplivalo na današnji kolaps. Tega naj bi po njihovih navedbah povzročil predčasen prihod približno 50 tovornjakov ene izmed njihovih strank. Tovornjaki naj bi prispeli v Koper dva dni prezgodaj, s tem pa na cesti in na kamionskem terminalu odžrli prostor ostalim tovornjakom, ki so prispeli “po urniku”.

Da bi spet sprostili pot do pristanišča, so tovornjake začeli usmerjati na začasno parkirišče na Serminu. “Pričakujemo, da se bodo razmere do poznega popoldneva umirile,” so še dodali v Luki Koper.

Policija v reševanje prometnega infarkta poslala pet patrulj

O dogajanju na cestah v okolici in v samem Kopru so prve klice razburjenih voznikov policisti in redarji začeli sprejemati dopoldne. Zaradi številnih tovornjakov je zastal promet od Bertokov čez Sermin do Kopra in tudi v samem Kopru, od krožišča s fontano mimo Planeta in naprej po Ankaranski cesti. S policije so v reševanje prometnega infarkta poslali pet patrulj, ki so uspele očistiti vsaj ceste v Kopru do te mere, da je lahko lokalni promet stekel dokaj tekoče.

Policija je nato od Darsa zahtevala, naj začnejo izločati tovornjake že na Kozini, kar so Darsovi delavci tudi začeli izvajati. Na Kozini so jih ustavljali kar na odstavnem pasu, medtem pa so se vozniki s tovornjaki od Bivja do izvoza Bertoki kar sami postavili na odstavni pas. Da bi pridobili nekaj sto metrov ceste na štiripasovnici, pa so policisti medtem tovornjake preusmerili skozi obrtno cono Sermin. Na prvem vhodu so jih usmerili v cono, na drugem iz cone.

Na FB profilu Promet za obalo Radia Capris se sicer že ves dopoldan vrstijo številni zapisi ogorčenih voznikov, ki so obstali v koloni. Ena voznica je, na primer, od podvoza na glavni avtobusni postaji do Planeta potrebovala eno uro ...


Najbolj brano