“Progo bi morali že zdavnaj zapreti!”

“To je gorska proga, načrtovana za dva do tri vlake dnevno in stotih vlakov vsak dan preprosto ne prenese. Zato me ta nesreča niti najmanj ne preseneča,” pravi Oskar Kocjančič iz Dola, ki se je kot gasilec vse življenje ukvarjal z železniško progo. Po torkovi nesreči so gasilci in delavci železnice ...

Oskar Kocjančič v svojem vinogradu pod progo. Foto: Danijel Cek
Oskar Kocjančič v svojem vinogradu pod progo. Foto: Danijel Cek

DOL PRI HRASTOVLJAH > “Prav zdaj sem se vrnil iz Bertokov, kjer sem kupil škropivo za trte. Kot kaže, pa jih bo poškropil kerozin in potem ...

Komentar novinarja

Katja Gleščič

Vlak je odnesel šalo

Nihče ni bil presenečen. No, morda se je prvi trenutek slišalo neverjetno, ko je na praznik državnosti dežurni na operativno-komunikacijskem centru našteval: železniška nesreča, in to v predoru, iztirile cisterne s kerozinom, izlitje … in ni šlo za vajo gasilcev in civilne zaščite. A to je bila že dolgo napovedana in pričakovana nesreča. To vedo vsi, ki pobliže poznajo razmere ob železniškem tiru med Koprom in Prešnico in so že tolikokrat opozarjali, da je obremenjena dotrajana enotirna proga ...

Preberi več

Celotna vsebina je na voljo le naročnikom.

Želite dostop do vseh spletnih vsebin?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR 0,99 EUR

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom in A1. Po vnosu mobilne številke, boste na mobilni telefon prejeli SMS sporočilo, ki ga morate potrditi s ključno besedo "DA" (velike tiskane črke). Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

 
Za urejanje nastavitev zasebnosti ali brisanje nakupov kliknite tukaj!

* Akcijska cena 0,99 EUR velja do 31. 7. 2019.

* Dostop s SMS kodo je mogoč samo na spletni strani primorske.si. V mobilni aplikaciji Primorske novice prijava s kodo zaenkrat še ni mogoča. Ne vključuje PDF.

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

 
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
ALI

Paketi po vaši meri z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic

Izberite paket po vaših željah s poljubnim načinom plačila in si zagotovite dostop do vseh digitalnih vsebin Primorskih novic.

Prijavite se z obstoječim uporabniškim računom ali registrirajte novega uporabnika in si izberite paket po vaših željah z enomesečno, šestmesečno ali letno naročnino.

Za nakup digitalnih paketov omogočamo plačila:

  • Bančno nakazilo
  • Paypal
  • Kreditne kartice
  • Moneta
Paket Cena
Dnevni paket 1,99 EUR
Popolni paket že od 7,99 EUR / mesec
Popolni plus PDF paket
PDF izdaja je dostopna le na pametnih napravah.
že od 15,99 EUR / mesec
Vse cene vsebujejo 22% DDV.  

Z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic lahko do vsebin dostopate tudi preko pametnih naprav. Aplikacija Primorske novice je na voljo v:

Najbolj brano