Prejeli več kot 200 vlog za pomoč

Na javni razpis za dodelitev nepovratnih finančnih sredstev za blaženje posledic epidemije covid-19 na področju gospodarstva v koprski občini je pravočasno prispelo 233 vlog.

Koprska občina je prejela 233 vlog koprskih podjetnikov za 
finančno pomoč. Foto: Luka Carlevaris
Koprska občina je prejela 233 vlog koprskih podjetnikov za finančno pomoč. Foto: Luka Carlevaris

KOPER > “Strokovna komisija bo v naslednjih tednih vse prejete vloge temeljito pregledala in preverila njihovo popolnost ter prijavitelje pozvala k morebitnim dopolnitvam,” sporočajo s koprske občine.

Ta je za pomoč mikro, majhnim in srednje velikim podjetjem ter samostojnim podjetnikom, ki zaradi epidemije novega koronavirusa niso mogli poslovati oziroma so poslovali v omejenem obsegu, v proračunu predvidela 400.000 evrov. Od tega jih bo 300.000 evrov namenila subvencioniranju stroškov najemnin poslovnih prostorov, 100.000 evrov pa za nujne obratovalne stroške.

Najvišja višina dodeljene pomoči za subvencijo najemnine znaša 7000 evrov, za subvencijo obratovalnih stroškov pa 2000 evrov. Pomoč je sicer namenjena izključno subvencioniranju stroškov, nastalih v času od 1. marca 2020 do 31. decembra 2020. Med upravičene obratovalne stroške štejejo stroški za ogrevanje, električno energijo, komunalne storitve in porabo vode, medtem ko davek na dodano vrednost in druge dajatve, stroški čiščenja in čistilnega materiala, storitev upravnika, zavarovanja, zamudnih obresti in drugi stroški niso upravičeni, še sporočajo z občine.


Najbolj brano