Pozor, vozičkarice na promenadi!

Ste jih že opazili? Istrske mamice so se odločile, da se po obalnih mestih ne bodo več sprehajale same, temveč v družbi. Dogovor so s facebooka pred nekaj tedni preselile na “teren”. Na sprehajališčih so že dobile prošnjo za fotografiranje in celo požele aplavz.

Skupina mamic iz obalnih mest  je dogovor o skupnem vozičkanju 
pred nekaj tednih s facebooka preselila na teren. Foto: Tanja Vidic Goršak
Skupina mamic iz obalnih mest je dogovor o skupnem vozičkanju pred nekaj tednih s facebooka preselila na teren. Foto: Tanja Vidic Goršak

ISTRA > Skupinsko vozičkanje mladih mamic seveda ni nikakršna novost, a medtem ko se za skupni sprehod običajno dogovorijo prijateljice in znanke, skupina Vozičkanje na obali, ki jo je na facebooku ustanovila Tanja Vidic Goršak, združuje popolne neznanke.

“Z možem sva se pred dobrim letom preselila v Koper. In ker so vse moje prijateljice v Ljubljani, od koder prihajam, sem med nosečnostjo začela na facebooku prek raznih skupin tipati, ali je med mamicami zanimanje za druženje izven virtualnega sveta,” pojasni zgovorna radijka in voditeljica prireditev.

Ko si vozičkarice zaželijo kave, je treba najti lokal z dovolj prostorno teraso.

Skupina Vozičkanje na obali, ki jo je ustanovila v začetku decembra, le nekaj tednov pred rojstvom sinčka Jake, šteje že več kot 120 članic. “Pred nekaj tedni smo šle na prvo skupno vozičkanje v Izolo. Pri mimoidočih smo pritegnile veliko pozornosti. Nekateri so mislili, da snemamo oglas za vozičke, turistka iz Avstralije se je želela fotografirati z nami, nekdo nam je celo zaploskal,” se nasmeji Ljubljančanka, ki pravi, da je pri 38 letih najstarejša med mamicami. “Naš cilj je predvsem, da se družimo, si tako privoščimo nekaj oddiha od vsakodnevne rutine in druga drugi pomagamo z nasveti,” poudari. “Tudi mamicam z drugih koncev Primorske in Slovenije toplo priporočam, da se na tak način združijo. V družbi je lepše in lažje!”

Manjša težava sicer nastane, ko tako velika, z vozički opremljena skupina - nazadnje jih je bilo na sprehodu 12 - želi sesti h kavi na terasi lokala. “Bomo videli, kako bo jutri, ko nas bo približno trideset,” se pošali Tanja Vidic Goršak in v smehu doda, da so si - ker imajo na sprehodih seveda opravka tudi z dojenjem - omislile skupinsko ime: primorske zize.


Najbolj brano