(P)osebni večeri za zgodbe posebnih ljudi

Oder portoroškega Avitorija je v jesensko-zimskih mesecih tudi prizorišče pogovornih večerov (P)osebno, na katerih ravnatelj Centra za komunikacijo, sluh in govor Portorož Marko Strle gosti zanimive sogovornice in sogovornike. Minuli petek je prijeten večer pričaral v družbi predsednice društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki Larise Štoka in pevke Tatjane Mihelj.

Tatjana Mihelj (desno) in Larisa Štoka med pogovorom z Markom 
Strletom Foto: osebni arhiv
Tatjana Mihelj (desno) in Larisa Štoka med pogovorom z Markom Strletom Foto: osebni arhiv

PORTOROŽ > “Marko Strle se me je dotaknil že na najinem prvem srečanju ob kavici. Ob njem sem se počutila več kot sprejeta in spoštovana in na odru ste bili v mojem srcu tudi vsi, ki ste moji škratki, in vsi, ki nam zaupate življenja svojih otrok,” je bila nad prijetnim večerom navdušena Larisa Štoka, s katero je beseda kajpak tekla o dobrodelnosti - tisti, ki je pomagala Krisu, in tisti, ki pravkar daje upanje malemu Urbanu.

“Sam pravim, da je sleherna donacija dar. Dar je pomoč. Pomoč je skrb za drugega. Eno temeljnih spoznanj, ki jih živimo, je lahko tudi vedenje, da ob skrbi za drugega skrbimo zase in plemenitimo naše življenje z drugim in ob njem,” pravi Marko Strle. V svojo družbo je v petek povabil tudi zmagovalko Melodij morja in sonca Tatjano Mihelj, ki je seveda tudi zapela, a ni bila edina. Med presenečenji večera je bil namreč tudi nastop ženske vokalne skupine Deve z zborovodkinjo Enejo Baloh.

Za humor, ki ga nikoli ni preveč, pa je poskrbel dramski igralec Gregor Geč v vlogi Avdija Toriča, skoraj upokojenega tehničnega delavca Avditorija, ki z voditeljem poskrbi za simpatične zaplete.

Naslednji (p)osebni večer bo 16. decembra, ko v Strletovo družbo prihajajo Ksenija Benedetti, Nastija Fijolić in, prvič, glasbenica iz Trsta, Irene Brigitte.


Najbolj brano