Popovič ni oddal ustavne pritožbe

Ker so na ustavnem sodišču potrdili, da v zadnjem času niso prejeli nobene pritožbe Borisa Popoviča, to pomeni, da je rezultat koprskih županskih volitev res dokončen.

Boris Popovič Foto: Tomaž Primožič/FPA
Boris Popovič Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Potem ko je upravno sodišče v Novi Gorici 8. februarja zavrnilo pritožbo Borisa Popoviča na izid županskih volitev v Kopru, se slednji, kot kaže, ni odločil izkoristiti možnosti ustavne pritožbe. Zoper sodbo upravnega sodišča namreč pritožba ni dovoljena, je pa možna vložitev ustavne pritožbe na ustavno sodišče. Rok za vložitev pritožbe v takšnih primerih je 30 dni.

Generalni sekretar ustavnega sodišča dr. Sebastian Nerad pravi, da letos od Popoviča še niso prejeli nobene ustavne pritožbe. Popovičev odvetnik Franci Matoz nam je februarja pojasnil, da bo sodbo najprej proučil, nakar se bosta s Popovičem pogovorila, ali bosta vložila ustavno pritožbo na ustavno sodišče. Na naše vprašanje o tem je v telefonskem sporočilu skopo odgovoril, da zadeve ne komentira. Neodziven je bil tudi Popovič.

Nekdanji koprski župan je po tesnem porazu na volitvah najprej priznal poraz, nato pa je začel pravno bitko za spremembo rezultata. Najprej se je pritožil na občinsko volilno komisijo, nato na občinski svet in kasneje še na upravno sodišče. Zahteval je ponovno štetje glasov, češ da so se na voliščih in pri štetju glasov dogajale nepravilnosti, ki so vplivale na končni rezultat. Niti ena od teh instanc mu ni ugodila. S tem je rezultat drugega kroga županskih volitev v Kopru dokončno potrjen: Aleš Bržan je Borisa Popoviča premagal s 13.921 : 13.904.


Najbolj brano