Pomoč na domu v piranski občini z električnim avtomobilom

Župan občine Piran Andrej Korenika je včeraj predal električni avtomobil Centru za socialno delo Piran za namen dnevne oskrbe občank in občanov. Z direktorjem Zdravstvenega doma Piran sta pred lucijsko enoto skupaj otvorila še šest električnih polnilnic z 12 parkirnimi mesti za vozila zdravstvenega doma.

Župan občine Piran Andrej Korenika je včeraj predal električni 
avtomobil Centru za socialno delo Piran za namen dnevne oskrbe 
občank in občanov.  Foto: Boštjan Boškin
Župan občine Piran Andrej Korenika je včeraj predal električni avtomobil Centru za socialno delo Piran za namen dnevne oskrbe občank in občanov.  Foto: Boštjan Boškin

LUCIJA >Avtomobil znamke renault cangoo je od danes dalje namenjen uslužbencem CSD Južna Primorska, enota Piran, za opravljanje javne službe pomoči na domu.

“Kaže, da električna vozila niso več le naša prihodnost in da smo v novo mobilnost že vstopili. Zato se za investicijo šestih električnih polnilnic z 12 parkirnimi mesti najlepše zahvaljujem direktorju Matjažu Krajncu ter njegovi ekipi, ki je poskrbela, da bo Zdravstveni dom Piran ob skrbi za naše zdravje skrbel tudi za naše okolje”, je včeraj po otvoritvi električnih polnilnic povedal piranski župan Andrej Korenika.

Za spodbujanje trajnostne mobilnosti ter uresničevanje ciljev in ukrepov, zapisanih v Celostni prometni strategiji za spodbujanje e-mobilnosti javnega potniškega prometa, kolesarstva in peš hoje, piranska občina načrtuje še nakup mini električnih avtobusov za brezplačne prevoze na območju peš con in umirjenega prometa v starem mestnem jedru Pirana. Dve vozili, podobni Kurjerci, naj bi nabavili letos in še dve leta 2024. Obnova voznega parka z zagotavljanjem dodatnih vozil v Strunjanu (na povezavi parkirišče-kopališče) in Piranu (parkirišče-mestno jedro) je bila nujna, zato se je občina tudi prijavila na razpis Eko Sklada in bo s temi sredstvi nakupila dva nova električna avtobusa. Obenem je občina tudi vzpostavila klicni center za naročanje dostavnih vozil Dostavko, ki bo zaživel s 1. junijem.


Najbolj brano