Policisti na konjih v Piranu pritegnili poglede

V nedeljo in torek so piranski policisti skupaj z dvema policistoma konjenikoma iz Ljubljane izvedli poostren nadzor na tem območju. Policista konjenika sta z lipicancema pritegnila precej pozornosti.

 Foto: PU Koper
Foto: PU Koper

PIRAN > Njihova vloga je bila predvsem preventivna, saj se z lokalno skupnostjo trudijo vzpostaviti čimbolj varno okolje. Kljub temu so policisti izvedli nekaj postopkov ugotavljanja identitete in opravili razgovore z domačini.

Konjenika sta požela veliko zanimanja, domačini in turisti so ju ustavljali, se z njima pogovarjali in ju fotografirali. Za čiščenje konjskih iztrebkov so poskrbeli v komunalnem podjetju Okolje Piran.

Takšne oblike sodelovanja bodo poskušali izvesti tudi med poletno turistično sezono. Službeni konji so izvrstni pomočniki, ki na preventivnih akcijah policije vedno očarajo obiskovalce, še posebej otroke, hkrati pa lahko na ukaz postanejo zelo učinkovito prisilno sredstvo, so sporočili s koprske policijske uprave. Tako domačini kot tudi turisti jih praviloma dobro sprejmejo, največkrat z nasmeškom.


Najbolj brano