Podpise za župansko kandidaturo v Kopru zbrala tudi Olga Franca

V gibanju Skupaj so zbrali več kot 500 podpisov volilcev pod kandidaturo Olge Franca za županjo in 24-člansko listo za koprski občinski svet. Kandidature so danes tudi vložili na občinski volilni komisiji. Franca je ob tej priložnosti poudarila, da se mora Koper uvrstiti med najboljše občine v državi. Njen cilj je ustvariti drugačno občino.

 Foto: Mirjana Cerin
Foto: Mirjana Cerin

KOPER > Dolgoletna vidna članica SLS Olga Franca je pred časom izstopila iz stranke. V županski boj v Kopru se podaja kot edina ženska in edina kandidatka civilnega gibanja, ki je za kandidaturo zbirala podpise volilcev, je v današnji izjavi izpostavila Barbara Verdnik, ki je sicer predlagateljica kandidature France.

V dveh tednih so zbrali več kot 500 podpisov in s tem za petino presegli potrebno število. Verdnikova je ob tem opozorila, da je kandidacijski postopek za civilna gibanja in iniciative mnogo težji kot za politične stranke.

Kandidaturo za župana so v Mestni občini Koper doslej že napovedali oziroma vložili aktualni župan Boris Popovič (Koper je naš, Slovenija za vedno), Danijel Sertič (NSi), Marijan Križman (SD), Alan Medveš (Levica), Silvano Radin (SDS), Zlatko Gombar (Dobra država), Aleš Bržan (Lista Aleša Bržana), Valter Krmac (Oljka) in Viktor Markežič (SMC).

Temeljno vodilo civilnega gibanja Skupaj bo ta, da se mora Koper uvrstiti med najboljše občine v državi po kazalcih razvoja, osnova za to pa bo gospodarstvo, je poudarila Franca. Med njenimi prioritetami bo sprejem takšnega občinskega prostorskega načrta in razvoja občine, ki bo temeljil na potrebah vseh krajevnih skupnosti "in ne na razmišljanju občinske uprave".

Kot je napovedala kandidatka, namerava uresničiti vse potrebe v mestu in na podeželju, med najbolj kritičnimi področji pa je izpostavila ponekod še pomanjkljivo kanalizacijsko in vodovodno omrežje ter potrebo po ureditvi šol in vrtcev, kjer občina po njenem mnenju nima prave strategije. Temeljno načelo pri vsem tem bo tudi varovanje okolja.

Franca verjame, da je z osemletnim delom v občinskem svetu dokazala, da zna temeljito in vsebinsko delati ter predlagati rešitve. Kot je dejala, je ni strah, saj ima za sabo dobro ekipo. Njen cilj na volitvah je delati z ljudmi in "po 16 letih enoumja doseči drugačno občino". Ob tem upa, da bodo v občinskem svetu dosegli deset mandatov.


Najbolj brano