Podelili so priznanja letošnjim občinskim nagrajencem

Danes so v dvorani sv. Frančiška na svečani seji Občinskega sveta Mestne občine Koper podelili priznanja letošnjim občinskim nagrajencem.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Koprska občina v spomin na Marežganski upor, ki se je zgodil 15. maja 1921, ta teden obeležuje občinski praznik. Župan Aleš Bržan je na današnji svečani seji izročil priznanja Editi Frančeškin, Ivanu Poklarju, Marjanu Tomšiču in Mileni Anđelić Đukić.

Najvišjo občinsko nagrado, Priznanje 15. maj, je prejela Edita Frančeškin za življenjsko delo na področju ljubiteljskega gledališkega ustvarjanja in izjemen prispevek pri razvoju kulturnega življenja v Kopru, Priznanja z veliko plaketo pa so prejeli Ivan Poklar za dolgoletno, odgovorno in predano delo na področju izgradnje cestne infrastrukture na območju Mestne občine Koper, Marjan Tomšič za dolgoletno uspešno delo na področju literarnega ustvarjanja, zlasti za izjemen prispevek k literarnemu razvoju slovenske Istre in mag. Milena Anđelić Đukić za uspešno delo na širšem družbenem področju, predvsem na področju humanitarne dejavnosti za socialno ogrožene družine in otroke.

Svečano sejo je vodila Lorella Flego, kulturni program pa je obogatil Obalni komorni orkester pod vodstvom maestra Patrika Grebla.


Najbolj brano